Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Я не боюсь смерті і вірю, що все написано на небесах»

Аміна Окуєва

Волинь-нова

«Я не боюсь смерті і вірю, що все написано на небесах»

1 листопада у Дніпрі попрощалися з розстріляною під Києвом добровольцем російсько-української війни 34-річною Аміною Окуєвою (на фото)

Цвинтар від ранку перебував під посиленою охороною. Зокрема, на прилеглу територію правоохоронці не пропускали автомобілі. Віддати останню шану загиблій прийшли до сотні близьких людей та побратимів. Під час поховання чергували не тільки поліцейські, а й автоматники та вибухотехнічна служба. Матір та чоловіка Аміни Адама Осмаєва, який вважається особистим ворогом Путіна, взяли під охорону.

«Я абсолютно не маю страху і не боюсь загинути, тому що справді щиро вірю, що все уже написано на небесах, і дня своєї смерті я не наближу і не віддалю»

 

Як відомо, 29 жовтня ввечері на залізничному переїзді біля селища Глеваха, що під Києвом, диверсанти розстріляли авто, в якому їхала Аміна Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв. Унаслідок нападу жінка загинула, чоловік отримав поранення.
Аміна Окуєва – учасниця чеченського руху спротиву. Медик 8–ї «афганської» сотні Самооборони Революції гідності, снайпер–доброволець полку МВС «Київ», лейтенант поліції, військовослужбовець Збройних сил України.
Аміна не хотіла народжувати з Адамом дітей, казала, що обрала шлях війни за свободу, і в цій війні треба бути готовим пожертвувати собою. Свого 13–річного сина від першого шлюбу віддала на виховання родичам.
Вона знала, що росіяни прийдуть і спробують їх із чоловіком убити, що знову пошлють найманців (у червні на подружжя було скоєно замах). Але її це не лякало, вона була готова до смерті. «Я абсолютно не маю страху і не боюсь загинути, тому що справді щиро вірю, що все уже написано на небесах, і дня своєї смерті я не наближу і не віддалю», – говорила Аміна. Своєю найбільшою мрією вона називала розпад кривавої Російської імперії в тому вигляді, в якому вона існує зараз…

Telegram Channel