Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцькій школі №25 діє пункт щеплень від кору

http://tabletki.pp.ua

У Луцькій школі №25 діє пункт щеплень від кору

За повідомленням офіційного сайту Луцької міської ради, станом на вчорашній день в обласному центрі зареєстровано 11 випадків захворювань на кір (10 -- у Луцькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №25 та 1 випадок у навчально виховному комплексі ЗОШ І-ІІ ст.№7- природничому ліцеї). Щоб не допустити поширення недуги, у цих закладах проведено комплекс протиепідемічних заходів.

Серед 11 дітей, які в останні тижні захворіли на кір, 7- не щеплені і є «відмовниками» від усіх видів вакцинації; 2 дітей не пройшли ревакцинації у 6 років. 

Медики пояснюють виникнення спалаху кору зниженням показника вакцинації, а це негативно впливає на формування колективного імунітету. Серед 11 дітей, які в останні тижні захворіли на кір, 7- не щеплені і є «відмовниками» від усіх видів вакцинації; 2 дітей не пройшли ревакцинації у 6 років.

Відповідно до наказу МОЗ України, передбачено проведення додаткових заходів з імунізації дітей. Тому всім контактним не щепленим школярам у вогнищі інфекції кору необхідно якомога раніше пройти вакцинацію, що забезпечить імунітет на майбутнє. З цією метою з 10 листопада 2017 року у школі № 25 розгорнуто тимчасовий пункт для проведення імунізації. Батьків учнів просять привести дітей в медичний кабінет цього навчального закладу.

Усім іншим юним лучанам зроблять щеплення у відділеннях профілактичних оглядів комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка»( пр.Волі, 3а, 5-й поверх), вакцина - « Пріорікс» бельгійського виробництва.

Оксана КРАВЧЕНКО.

Telegram Channel