Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Не все коту Масляна – буде і Великий піст!

Волинь-нова

Не все коту Масляна – буде і Великий піст!

А поки він не настав – смакуйте найрізноманітнішими млинцями за новими рецептами, адже з 12 лютого розпочинається сирний тиждень

Млинці з капустою

 

 Така страва може бути не тільки сніданком чи вечерею, це чудовий і ситний перекус у дорозі або на роботі. І головне – готується з цілком доступних продуктів, які є в кожному домі

Інгредієнти: для тіста – 2 скл. борошна, 2 яйця, 0,5 ч. л. соди, сіль, щіпка цукру, 1 скл. молока, для начинки – 2 цибулини, 1 маленька головчина капусти, 2 морквини, вершкове масло для обсмажування, 2 яйця.

Приготування. З борошна, яєць, солі, цукру, соди й молока робимо рідке тісто і випікаємо млинці. На вершковому маслі обсмажуємо нарізану цибулю, потерту моркву, висипаємо нашатковану капусту, солимо, додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості. Коли випарується вся вода, вибиваємо 2 сирі яйця і перемішуємо, посипаємо зеленню, спеціями. Викладаємо начинку на млинці, складаємо конвертом і обсмажуємо з обох боків.

Сирні млинці із зеленню

Це чудова вечеря або сніданок. Можна використати як основу для закуски з будь–якою начинкою (крем–сир, ікорна паста, салат із плавлених сирків і т. ін.)

 

 ​Інгредієнти: 1,5 склянки молока, 2 яйця, 1 склянка борошна, 150 г сиру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача для тіста, 2 ст. л. олії, невеликий пучок кропу (можна заморожений або сушений).

Приготування. Збити яйця з сіллю і цукром, влити молоко і добре розмішати, додати просіяне борошно з розпушувачем, натертий на дрібній тертці сир, дрібно посічений кріп та олію і добре вимішати. Випікати млинці на змащеній олією добре розігрітій сковороді з обох боків. Подавати до столу зі сметаною або улюбленим соусом.

Шарлотка з млинців

За якихось півгодини – чудова слойка з яблуками! Не пропадуть навіть учорашні, трохи засохлі млинці

 

 Інгредієнти: 4 скл. борошна, 3 скл.молока, 4 яйця, 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 5 яблук, 100–200 г масла, цукор за смаком, 4–5 ст. л. будь-якого сиропу.

Приготування. З яєць, цукру, солі, борошна й молока готуємо тісто і печемо млинці. Змащуємо форму маслом, посипаємо сухарями, на дно кладемо млинець, змащуємо маслом, посипаємо нарізаними яблуками, цукром, знову стелимо млинчик і т. д. Повторюємо кількість шарів за бажанням. Закриваємо верх млинцем, посипаємо цукром і запікаємо в духовці. Подаємо із сиропом.

Ажурні млинці

Щоб довго не морочитися з тістом, розбиваючи грудочки, можна приготувати його у пластиковій пляшці. А фантазія допоможе спекти справжні витвори мистецтва, від яких діти будуть у захваті!

nullhttp://www.duhlicious.com

 Інгредієнти: 10 ст. л. борошна, 600 мл молока, 2 яйця, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі.

Приготування. В суху 1,5-літрову пляшку з-під мінералки вставити лійку і всипати просіяне борошно, сіль, цукор, закрити кришкою і потрясти, щоб сухі компоненти перемішалися. У мисці збити виделкою яйця, через лійку влити їх у пляшку, додати олію, молоко, закрити пляшку і трясти доти, поки тісто не стане однорідним, без грудочок (воно повинно вийти досить рідким). Добре розігріти сковороду, змастити олією. Виливаючи тісто на пательню тоненькою цівкою, створювати ажурні млинці.

Сирнички «Бабусині»

Мабуть, усі пам’ятають, як мама чи бабця готували неймовірно смачні страви, а на запитання про рецепт відповідали: «Та який там рецепт! На око». Щоб око було точним, необхідна практика – і за якимсь надцятим разом ви також готуватимете «на око»

 

 Інгредієнти: 400 г сиру, 1 яйце, 50 г цукру, сіль, борошно.

Приготування. Сир перетерти через сито або перемолоти, додати яйце, сіль, цукор і муку. Замісити м’яке тісто. Формувати сирнички, обкачувати в борошні і смажити на олії до золотистого кольору. Смакують із будь-яким джемом.

Гарбузові млинці з корицею та чорничним соусом

Такі ароматні, духмяні і дуже смачні! Скуштуйте!

 

 Інгредієнти: для тіста – 3 яйця, 2–3 ст. л. цукру, 1 скл. молока, 300 г гарбуза, кориця, дрібка солі, 1/3 ч. л. соди + оцет, 150 г борошна, 1–2 ст. л. олії, для соусу – 1 скл. чорниць (можна заморожені), 1/4 скл. води, мед або цукор за смаком, 1 ч. л. крохмалю.

Приготування. Яйця збити з цукром, додати гарбузове пюре і корицю. (Гарбуз запекти в духовці або поставити в мікрохвильовку на 5–7 хвилин і перетерти у блендері.) Влити молоко, додати сіль, просіяне борошно, олію, погашену оцтом соду і перемішати. Тісто має бути трохи густіше, ніж зазвичай на млинці. Смажити на розігрітій сковороді. Для соусу всі компоненти змішати в сотейнику і після закипання варити на малому вогні 5–7 хвилин до легкого загустіння.

Млинцевий пиріг «Равлик»

Завдяки цій ідеї звичайні млинці із сиром можуть стати не просто однією з улюблених страв, а справжнім кулінарним шедевром – млинцевим тортом. У розрізі «Равлик» має неперевершений вигляд

 

 Інгредієнти: для тіста – 100 г цукру, 5 яєць, 1 скл. борошна, 3 скл. молока, 4 ст. л. олії, сіль, вершкове масло для змазування форми; для начинки – 700 г сиру, 150 г цукру, 100–150 г сметани; для заливки – 100 г цукру, 2 яйця, 200 г сметани, ванільний цукор.

Приготування. Збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, олію, борошно і перемішуємо. Поступово вливаємо молоко, помішуючи. Тісто вийде досить рідким, але завдяки великій кількості яєць млинці не рватимуться при випіканні. Накриваємо миску рушником і залишаємо на 10 хвилин. Розігріваємо сковороду. При випіканні перших млинців можна змастити її олією, наступні вже прилипати не будуть. Готуємо начинку – розтираємо сир із цукром і сметаною до однорідної маси. Викладаємо по 2 столові ложки начинки на кожен млинець, згортаємо трубочками й укладаємо їх по спіралі в змащену вершковим маслом форму. Для заливки збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану, заливаємо трубочки цим соусом і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 25–30 хвилин. Готовий млинцевий торт посипаємо цукровою пудрою. Подавати зі сметаною.

До речі:  Буде ще смачніше, якщо до сирної маси додати родзинки, курагу, вишні тощо. Замість сирної начинки можна взяти м’ясну або грибну.  

Telegram Channel