Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Браво, «Верес»! — ​«Динамо», «Динамо»  — ​ох–ох–ох…

То хто з нас тепер динамо-машина?!

Фото із сайту footboom.com.

Браво, «Верес»! — ​«Динамо», «Динамо»  — ​ох–ох–ох…

Рівняни декласували киян у Львові!

Українська Прем’єр–ліга. 21 тур. «Верес» — ​«Динамо» — ​3:1 (1:0 — ​Станіслав Куліш, 13  хв.; 2:0 — ​Сергій Сімінін, 22 хв., з пенальті; 2:1 — ​Віктор Циганков, 42 хв.; 3:1 — ​Руслан Степанюк, 82 хв.)

25 лютого. Львів. Стадіон «Арена Львів». Головний суддя Олександр Дердо (Чорноморськ).

«Верес»: Олександр Бандура, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Сергій Сімінін, Микита Каменюка, Максим Каленчук, Роман Карасюк, Денис Кожанов, Пепі (Павло Мягков, 57   в.), Станіслав Куліш (Євген Морозенко, 71 хв.), Руслан Степанюк (Жуліо Сезар, 90 хв.). Головний тренер Юрій Свірков.

Рівненський «Верес» зробив, здавалося б, неможливе! У першому колі новачок УПЛ відібрав у «Динамо» очки, зігравши в Києві 0:0. Цієї ж неділі у Львові підопічні тепер уже Юрія Свіркова взагалі видали мегасенсацію, яку запам’ятають надовго — ​і не тільки вони!

Вже на 13–й хвилині «зимовий» новачок «Ве­реса» Станіслав Куліш (той самий, що свого часу оформляв «покер» у ворота «Волині») відкриває рахунок. Не минає й десяти хвилин, як Олександр Дердо призначає пенальті у ворота киян і видаляє Руслана Ротаня! Сергій Сімінін (добре нам знайомий за виступами в Луцьку) з «позначки» не хибить — ​2:0 — ​і «Динамо» у меншості!

Кияни, звісно, були дуже злими і вперто йшли вперед. Під завісу першого тайму Віктор Циганков один м’яч відквитав (таким чином на його рахунку всі три голи киян цього року).

У другому ж таймі Микита Бурда заробляє дві жовті картки — ​тож кияни лишаються вже вдев’ятьох.

Невдовзі те саме «вдається» й рівнянину Сергію Сімініну — ​команди лишаються «десять проти дев’яти». Щоправда, Сімінін сприймає своє вилучення вкрай емоційно, якийсь час «намотує кола» біля арбітра, щось доводить, жбурляє рукавички на замерзлий газон…

Кияни намагалися атакувати вдев’ятьох і проти одинадцяти суперників — а тут склади трохи «вирівнюються»!

Проте… забиває «Верес»! Руслан Степанюк, який так довго «мовчав» (в УПЛ відзначався до цього лише один раз — у першій половині вересня «Карпатам»), «видає» справді суперважливий гол, фактично ставлячи крапку в матчі!

Білорус Свірков переграє білоруса Хацкевича, «Верес» уперше у своїй історії долає «Динамо» в рамках чемпіонату, а головне — практично гарантує собі місце в шістці кращих!

Адже ФК «Маріуполь» (який трохи навіть несподівано програв ФК «Олександрія») поступається рівнянам у турнірній таблиці за додатковими показниками.

А «Олімпік» — навіть перемігши «Сталь» — все одно відстає від рівнян на одне очко.

З огляду на кількість індивідуальних помилок, які ми допустили в обороні, незрозуміло, з якою концентрацією вийшли на гру деякі наші футболісти. Прізвища я називати не буду, ми самі розберемо це в колективі.

Найголовніше ж, що обидва найближчі переслідувачі — ФК «Маріуполь» і «Олімпік» — в заключному турі першої частини чемпіонату гратимуть між собою — тож розживуться лише трьома або двома очками «на двох»!

Тоді як «Верес» третього березня поїде в гості до «Сталі», де йому достатньо буде не програти з якимось божевільним рахунком. Але ми, звісно, тепер чекаємо тільки на перемогу!!!

Якщо «Динамо» зазнало поразки, то «Шахтар» знову переміг. І вдруге поспіль з рахунком 5:0 (це в Прем’єр–лізі, а паралельно ще здолав італійську «Рому» 2:1 в 1/8 Ліги чемпіонів)! До того ж «Зірці» забивали «ті самі люди», що й «Чорноморцю»! По два рази Факундо Феррейра та Марлос, та ще раз — Віктор Коваленко. Єдине, що одеситам підопічні Паулу Фонсеки «відвантажували» впродовж усього матчу, натомість команда з Кропивницького свої п’ять одержала ще до перерви!

До речі, у нашого козака Марлоса у цих двох матчах аж сім балів за системою «гол+пас»!!! От що значить життєдайна сила «синьо–жовтого» паспорта і «футболки з тризубом»!

За воротами

Юрій СВІРКОВ, головний тренер «Вереса»:

«По–перше, хочу привітати «Динамо» з виходом в черговий етап Ліги Європи (кияни після нічиєї в Греції проти АЕКа 1:1 зуміли вдома у четвер вистояти 0:0 — і тепер в 1/8 Ліги Європи зіграють із італійським «Лаціо» 8 і 15 березня. — Ред.). Ми розуміли, що суперник буде грати на фоні втоми. Вони зробили три заміни, це внесло певні зміни в структуру матчу і ми цим скористалися. Після другого голу ми самі не повірили, що таке може бути. Гра з нашого боку трішки зламалася — у цьому й перевага «Динамо», тому що футболісти у них високого класу, вони швидші, тож нам було складно».

Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер «Динамо»:

«З огляду на кількість індивідуальних помилок, які ми допустили в обороні, незрозуміло, з якою концентрацією вийшли на гру деякі наші футболісти. Прізвищ я називати не буду, ми самі розберемо це в колективі.

Звичайно, на такому полі створювати було важко. Після другого вилучення емоції вже переважали над здоровим глуздом. При цьому команда не зупинялася, грала, але ми пропустили в контратаці теж внаслідок індивідуальної помилки.

Результат вже не виправимо, ми його приймаємо, але деякі моменти суддівства зрозуміти важко. Зокрема, червону картку Ротаню, у тому моменті Кадар знаходився нижче. За що дали другу картку Бурді — я взагалі не розумію. Якщо за фол у центрі поля — це його рішення. Вважаю, що коли арбітр не справляється з такою компактною грою і такою великою кількістю боротьби, то йому варто завершувати свою суддівську діяльність».

Усі результати 21 туру: «Чорноморець» — «Карпати» — 0:0; ФК «Олександрія» — ФК «Маріуполь» — 1:0; «Зоря» — «Ворскла» — 3:0; «Олімпік» — «Сталь» — 2:0; «Верес» — «Динамо» — 3:1; «Шахтар» — «Зірка» –5:0.

 

Турнірна таблиця Української Прем’єр­ліги:
№ КОМАНДА I В Н П М’ЯЧІ О
1 «Шахтар» 21 15 3 3 48–18 48
2 «Динамо» 21 12 6 3 39–15 42
3 «Ворскла» 21 10 4 7 26–21 34
4 «Зоря» 21 8 9 4 36–25 33
5 «Верес» 21 6 11 4 25–17 29
6 ФК «Маріуполь» 21 8 5 8 26–27 29
7 «Олімпік» 21 7 7 7 24–25 28
8 ФК «Олександрія» 21 4 10 7 19–23 22
9 «Карпати» 21 3 10 8 13–32 19
10 «Зірка» 21 4 6 11 13–31 18
11 «Чорноморець» 21 3 9 9 15–34 18
12 «Сталь» 21 3 6 12 15–31 15

Гонку бомбардирів упевнено очолює Факундо Феррейра («Шахтар») — 17 голів (1 — з пенальті).

Telegram Channel