Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
8 правил вирощування базиліка в горщику

Волинь-нова

8 правил вирощування базиліка в горщику

Рослина, що застосовується в кулінарії як прянощі, є ще й дуже корисною

1. Починати сіяти варто у другій половині березня — на початку квітня. Звісно, можна й зараз, але через короткий світловий день сходи сильно витягнуться. Тому в такому випадку необхідна додаткова підсвітка.

2. Купіть готовий ґрунт або приготуйте самостійно. Землю засипте у горщик, злегка притисніть, щоб ущільнити, і полийте водою.

3. Насіння посійте на віддалі 0,5 см одне від одного. Зверху присипте ґрунтом, але не надто товстим шаром, затягніть горщик плівкою і поставте у сонячне місце.

У базиліка мичкувата коренева система і це треба врахувати при виборі горщика. Для одного куща потрібна ємкість приблизно 0,4 літра.

4. Коли з’являться перші паростки, плівку можна забрати. Поливати треба щодня, щоб не пересихав ґрунт. Можна робити це з пульверизатора двічі на день (таким чином ви не перезволожите землю, але й не дасте поверхні засохнути). При появі перших справжніх листочків проведіть пікірування, щоб дати можливість рости сильним сіянцям.

5. Коли у рослин з’явиться друга пара листків, їх можна розсадити в окремі горщики.

6. У базиліка мичкувата коренева система і це треба врахувати при виборі горщика. Для одного куща потрібна ємкість приблизно 0,4 літра.

7. Аби кущик був пишним, а листки зберегли смакові якості, пильнуйте початок цвітіння. Бутони одразу треба відщипувати разом з однією парою листків.

8. При надмірному зволоженні та низькій температурі можуть виникнути захворювання. В якості профілактики добре обприскувати базилік настоєм із цибулиння (залийте його окропом у пропорції 1:4 і настоюйте добу). Не забувайте відщипувати верхівки пагонів, щоб рослина кущилася.

 

 

Telegram Channel