Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Не забувайте про сад ранньою весною

Волинь-нова

Не забувайте про сад ранньою весною

Попри вдаваний спокій сад уже готовий прокидатися. І в цей час також потребує уваги.Огляньте та поправте обв’язки з очерету, кукурудзи, соняшника, соснових чи ялинових гілок — цього своєрідного захисту від гризунів. Адже напровесні їм голодно і вони обов’язково візьмуться за ваші смачні деревця

Існує і такий народний засіб: кору натирають старим несвіжим салом, запах якого звірі не переносять. Можна обмазати штамби й скелетні гілки кров’ю тварин (скажімо, зарізаної курки), що теж відлякує гризунів.

Садоводи продовжують збирати з гілок зимові гнізда шкідників та муміфіковані плоди, яйцекладки шовкопрядів.

Садоводи продовжують збирати з гілок зимові гнізда шкідників та муміфіковані плоди, яйцекладки шовкопрядів. Зчищають і спалюють відмерлу кору, що відстала від стовбурів та товстих гілок (тут або вже є, або заведуться навесні вороги рослин), відновлюють восени побілку глиною та вапном стовбурів і товстих гілок, щоб уберегти їх від опіків через температурні коливання і від морозобоїв (тобто тріщин, які утворюються від перепадів температур).

Регулярно наповнюють кормом годівниці для синиць, повзиків, горобців та інших корисних птахів. Це — крилата «швидка» допомога грядкам і деревам. Вони нищитимуть навесні та влітку ворогів ваших зелених друзів.

Ігор ВИЖОВЕЦЬ, с. Гредьки Ковельського району.

 

 

Telegram Channel