Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Скільки громад буде на Ківерцівщині?

На Ківерцівщині планували утворити 6 об'єднаних територіальних громад

Фото: http://decentralization.gov.ua/

Волинь-нова

Скільки громад буде на Ківерцівщині?

ро це йшла мова на вчорашній нараді в районній державній адміністрації з головами та секретарями міської, селищних, сільських рад. У ній взяли участь представники Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан та Анатолій Матвіюк

Як відомо, спочатку на Ківерцівщині планували утворити 6 об'єднаних територіальних громад. Дві з них – Цуманська селищна та Жидичинська сільська зареєстровані торік. Ще три – Ківерцівська, Олицька та Тростянецька планують це зробити до кінця нинішнього року. А от шоста ОТГ — Дернівська, як виявилося, не має перспектив, адже жодна із сільських рад не дала своєї згоди на об’єднання.

А от шоста ОТГ — Дернівська, як виявилося, не має перспектив, адже жодна із сільських рад не дала своєї згоди на об’єднання.

Тож нині жителі населених пунктів Дернівської сільської ради думають, до кого ж приєднатися — до Олицької чи Цуманської ОТГ? Розглядають також варіант попроситися до Липинської ОТГ Луцького району, з якою вже «породичалися» Борохів та Звірів. У роздумах і жителі Покащівської та Хорлупівської сільських рад, які відмовилися ввійти у Дернівську ОТГ. А ось Прилуцька сільська рада планує об’єднатися з Луцьком.

Як зазначили експерти Центру розвитку місцевого самоврядування, важливо не втратити можливість утворити об’єднані територіальні громади добровільно. Адже у такому випадку держава надає фінансову підтримку на розвиток інфраструктури.

Оксана КРАВЧЕНКО.

Telegram Channel