Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Що сьогодні люди попросили б у Ісуса?

Волинь-нова

Що сьогодні люди попросили б у Ісуса?

Коли Спаситель увійшов до Єрусалима, народ радісно зустрічав Його криками «Осанна!», кидаючи під ноги одяг та пальмові гілки

Олександр ТУРЧИНОВ, секретар Ради національної безпеки і оборони України, колонка на сайті Цензор. нет

Вони щиро раділи Йому, тому що знали: Христос лікував невиліковні хвороби, а напередодні воскресив померлого Лазаря. Він годував кількома хлібами та рибами тисячі зголоднілих людей, перетворював воду на вино.

А ще казали, що Він чомусь учив, але для багатьох це було неважливо, коли можна поїсти «на халяву», вилікувати свій геморой та ще й хильнути міцного напою. Вони кричали: «Цар Іудейський, Месія!», — ​ну а хто ще може творити такі дива!

Аплодують тим, хто обіцяє швидкі і легкі рішення, не бажаючи вірити Христу, що легкий шлях зазвичай веде до пекла.

А Ісус в Єрусалимі не став годувати та лікувати натовп. Навіть дешевої самогонки — ​і то з води не вигнав. Але вигнав торговців із храму та з болем дивився на людей, які не розуміли, навіщо Він до них прийшов, і чекали дива. Господь прийшов у цей світ не для того, щоб розважати натовп, являючи дива, не для того, щоб усіх годувати екологічно чистими харчами, і навіть не для того, щоб лікувати. Він прийшов, щоб дарувати спасіння і вічне життя, звільнити від рабства гріха, забравши з собою на хрест всі наші провини, нашу жадібність і жорстокість, нашу підступність і безпринципність. І Христа не здивувало, що той самий натовп, який не дочекався розваг, безкоштовних харчів та напоїв, став вимагати, щоб Його розіп’яли. Месія не виправдав сподівання натовпу…

А чого б попросили сьогодні люди у Христа, коли б побачили, як Він входить, скажімо, до Києва, Житомира чи Дніпра? Безкоштовної якісної та смачної їжі? Якомога більше грошей без праці та зусиль? Швидкого лікування набридлих хвороб та імпортного пійла? А може, попросили би «жахнути» з міномета по парламенту, щоб подивитись, як лежатимуть у кривавих калюжах чоловіки та жінки з депутатськими значками? Як–не–як — ​якась розвага… Що би ще попросили в Ісуса? А коли б Він відмовився задовольнити всі ці забаганки, то почали б шукати цвяхи?

Із тих часів, коли Ісус входив до Єрусалима, минуло більше двох тисяч років. Але і зараз переважна більшість продовжує чекати дива, простих рецептів для вирішення складних проблем — ​без важкої праці, без надзусиль. Аплодують тим, хто обіцяє швидкі і легкі рішення, не бажаючи вірити Христу, що легкий шлях зазвичай веде до пекла. Що причину власних проблем треба шукати в собі. Що коли хочеш, щоб усе навколо стало кращим — ​стань кращим. І немає іншого шляху до процвітання, ніж тяжка щоденна праця і щира віра!

«І коли Він наблизився, і місто побачив, то заплакав за ним, і сказав: «О, якби й ти хоч цього дня пізнало, що потрібне для миру тобі! Та тепер від очей твоїх сховане це» (Євангелія від Луки 19:41–42).

Telegram Channel