Курси НБУ $ 39.43 € 42.75

ДЛЯ ЧИНОВНИКІВ — ВЕЛОСИПЕДИ ПОМАРАНЧЕВОГО КОЛЬОРУ

Нарешті, на засіданні Луцького міськвиконкому прийняте однозначне і тверде рішення, яке поставило крапку в дискусіях щодо будівництва підземного переходу в обласному центрі...

Нарешті, на засіданні Луцького міськвиконкому прийняте однозначне і тверде рішення, яке поставило крапку в дискусіях щодо будівництва підземного переходу в обласному центрі.
Члени міськвиконкому одноголосно проголосували проти такого будівництва. Перемогли тверезі й доцільні думки про необхідність запровадження європейського досвіду в облаштуванні нашого міста. Центральні міські площі і вулиці цивілізованих європейських держав вже давно слугують тільки пішоходам, там взагалі заборонений рух автомобілів і громадського транспорту.
Отож, наша мерія пішла цим шляхом і прийняла постанову, згідно з якою з 4 квітня ц. р. на проспекті Волі (від облради до готелю “Україна”) і на вулиці Винниченка (від ЦУМу до кінотеатру “Промінь”) припиняється будь-яке автомобільне сполучення. Пересуватися центром міста дозволяється лише на велосипедах, самокатах і роликових ковзанах.
Виняток зроблено тільки для перших осіб області, міста і силових структур. Для всіх інших державних чиновників будуть придбані велосипеди за рахунок продажу половини автопарку їхніх службових автомобілів.
Після довгих дискусій і суперечок прийнято компромісне рішення, щоб велосипеди чиновників мали певні і дуже суттєві відмінності по кольору і номерах, відповідно до їх рангів, звань і політичних переконань.
Отже, чиновники обласної держадміністрації будуть користуватися велосипедами помаранчевого кольору з номерами, що починаються на нуль, службовці силових структур їздитимуть на роверах червоного кольору з номерами, що починаються на два нулі (з мигалками), а всі інші мешканці — можуть придбати велосипеди будь-якого кольору і без номерів. Але бажано не користуватись веломашинами голубого кольору, щоб не псувати політичну палітру нашого міста.
Міськвиконком також виділив 200 тисяч гривень для допомоги пенсіонерам, інвалідам і багатодітним сім’ям для придбання велосипедів, самокатів і роликових ковзанів. Щоб одержати такі кошти, треба звернутися в один з банків, де в кабінеті № 13 у вас візьмуть автобіографію, характеристику, кілька фотографій та інші документи, що засвідчують особу.
Наш спецкор.
Telegram Channel