Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

«Радіації у рівненському молоці нема», — заявила Держпродспоживслужба України. У документі йдеться: поширена в ЗМІ інформація про те, що населення Рівненщини споживає молоко, рівень радіоактивного забруднення якого перевищує допустимі норми, не знайшла свого підтвердження. А, за результатами лабораторних досліджень, цього року виявлено 13 позитивних випадків перевищення вмісту цезію-137 лише в Житомирській області (смт Народичі). Молоко було знищене.

 

У Рівному встановили новий рекорд країни – наймасовіша хода зі шкільними дзвіночками під час параду випускників. Його фіксувала керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. Попри анонсовану кількість у кілька тисяч дзвіночків, їх було 504, але треба зважати, що далася взнаки непередбачувана негода. Учні зі своїми батьками прийшли на майдан та разом станцювали флешмоб, який готували кілька тижнів.

 

У продажу з’явилися цукерки під назвою «Рівненщина туристична». Незвичні солодощі почали випускати на Гощанському заводі продтоварів, який працює під торговою маркою «ПриГОЩАйся». Фото першого такого смаколика – безпосередньо з конвеєра – виклав на своїй сторінці у соцмережі власник заводу Борис Вознюк.

 

Четверо рівненських випускників склали ЗНО на 200 балів. Максимум з різних предметів отримали учасники ЗНО з Дубровиччини (хімія), Сарненщини (біологія) та Вараша (хімія). На відміну від минулого року, коли найгірші показники з української мови були саме в учнів північних районів Рівненщини, цьогоріч вони здивували результатами.

 

На Рівненщині спалах – ботулізму. З початку року зареєстровано вже три випадки захворювання, два з них – протягом останнього тижня. Ще двоє пацієнтів з підозрою на інфекцію перебувають під наглядом лікарів. За весь минулий рік у краї захворіло три людини. Всього ж в Україні щорічно фіксують близько 50 випадків цієї недуги.

 

У Сарнах минулої неділі випав град – кульки розміром із горошину засипали місто. Через пониження температури повітря розтанути швидко не встигли. Фотографіями аномалії – «засніжених» вулиць – діляться користувачі соцмереж.

 

Голова Рівненської облради Олександр Данильчук відпочиває у Хорватії. Фото з відпочинку виклала у «Фейсбуці» дружина чиновника Галина та написала до нього російськомовний пост. Сам очільник доповнив повідомлення інформацією, що вони перебувають на острові Шолта в Адріатичному морі.

 

У Рівному охочі можуть постріляти у портрети Путіна та Януковича. Розвагу пропонують у тирі «Дикий захід», що в парку імені Т. Шевченка. І таких, хто хоче влучити не лише у пивні банки, а й у портрети політиків, вистачає.

Telegram Channel