Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Учасник АТО Сергій Суліковський з горохівських Стариків, перебуваючи у Луцькому військовому госпіталі, одружився із коханою Наталкою Адамською. Молодята вирішили скористатися пілотним державним проектом «Шлюб за добу», бо чоловік тут лікується. Після загибелі товариша та односельця Миколи Вільчинського, з яким разом пішли на контракт і разом воювали, боєць хотів відкласти весілля, втім мама і сестра його відмовили.

 

Акція «Ніч у Луцькій тюрмі» відбулась з 22 на 23 червня в обласному центрі Волині. Історик Сергій Годлевський показав ймовірні місця розстрілу в’язнів та поділився власним досвідом розкопок масових захоронень на подвір’ї Луцької тюрми. Протягом усієї ночі учасники акції перебували в одній з її камер під жорстким наглядом «агентів НКВС», у котрих перевтілились активісти НСОУ «ПЛАСТ».

 

124 медалі – 74 золотих та 50 срібних – отримали цьогоріч за високі досягнення у навчанні луцькі одинадцятикласники. Найкращих випускників у Палаці культури нагородили представники влади. «Ви всі переможці, бо кожен з вас поставив перед собою ціль і досяг її. Ви стали кращими, проявили весь свій талант і додали до нього ваше бажання бути кращим. Хочу, щоб кожен із вас оцей свій запал не розгубив у житті», – звернувся до вчорашніх учнів секретар Луцькради Григорій Пустовіт.

 

Затримали конвоїра, який посприяв втечі з-під варти під час конвоювання раніше судимого  шлюбного афериста Олександра Бурлака. Встановлено, що правоохоронець здійснив ряд умисних дій, спрямованих на допомогу 32-річному уродженцю Республіки Молдова.

 

У Луцьку зловили чоловіка, який скидав сміття з вантажівки поблизу моста через річку Стир на вулиці Ковельській. Муніципали виявили зловмисника о пів на третю ночі. Про цей факт порушення їм повідомили небайдужі мешканці.

 

Вужа завдовжки більше двох метрів знайшли на своєму обійсті мешканці села Старі Червища у Камінь-Каширському районі. Люди розповідають, що плазун-переросток приповз під самісіньку хату. Налякані селяни його вбили, кажуть, вужа таких розмірів вони ще не бачили.

 

За два дні лучани зібрали гроші на встановлення кардіостимулятора бабусі Таїсії з геріатричного пансіонату, від якої відмовилася дочка. Жінці успішно провели операцію та виписали. На кошти, які залишилися, їй купили ще тонометр та глюкометр, а також витратні смужки до нього. Крім того, до місця проживання бабуся приїхала не з порожніми руками – вистачило і на ковбасу та печиво для інших мешканців будинку престарілих.

Telegram Channel