Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Ковельчани Олександр Яцюк і Павло Семенюк у складі каное-четвірки здобули срібні медалі Чемпіонату світу-2018 із веслування на дистанції 500 метрів. До цього успіху вони гребли разом із львів’янином Дмитром Озимком та Іллею Шаргородським із Южного. Усього у скарбничці збірної України на чемпіонаті 4 медалі: золота, срібна, дві бронзові.

 

На території Національного природного парку «Прип’ять – Стохід»,  у мальовничому та загадковому селі Сваловичі Любешівського району, облаштовано екологічну стежку «Ойкум – край великих боліт». Інформаційні блоки на туристичну тематику наводять багато інформації про особливості місцевого побуту та життєвого устрою поліщуків, із формування та цінність боліт, про мешканців водойм, цікавинки про життя комарів, вимірювання віку різних порід дерев тощо.

 

Тільки за ніч у Горохові зникло 17 каналізаційних люків. Їх не стало на вулицях Садовій, Котляревського, Січових Стрільців, Князя Володимира… Начальник Горохівського ВУЖКГ Степан Білозір каже, що зараз одна така кришка коштує від 2200 до 2600 гривень.

 

4 літри сурогатного алкоголю виявили та вилучили інспектори департаменту муніципальної варти Луцька в мешканки вулиці Володимирської, 11. Жінку вже неодноразово ловили на гарячому під час реалізації спиртного, однак вона не припиняє займатися його збутом. Адже покарання за продаж самогону не таке й значне — штраф від 510 до 850 гривень.

 

Сучасні функціональні ліжка з матрацами Jiangsu Yongfa Medical у рамках реалізації на Волині Субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу в області» отримало Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання.

 

18-річний житель села Антонівка Горохівського району віддав шахраям 44 000 гривень. Юнак повірив у байку «представника банку» і продиктував телефоном шахраєві  всі реквізити своєї банківської картки, на якій мав чималі заощадження. Доки зметикував, що вчинив необачно, зловмисники встигли заволодіти грішми.

 

Близько 200 боровиків назбирав поблизу своєї оселі в селі Масловець Любомльського району Юрій Оксентюк.

Telegram Channel