Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зупинилося серце черниці, яка врятувала Патріарха Філарета

Понад 35 років матушка Варвара відповідала за господарство резиденції, кухню та організацію харчування, чистоту території і приміщень, зберігання та розповсюдження церковної літератури.

Фото: Gordonua.com.

Зупинилося серце черниці, яка врятувала Патріарха Філарета

Економ Українського екзархату та Київської патріархії монахиня Варвара (у миру – Віра Сергіївна Бороніна) померла від хвороби на 91-му році життя

25 травня черниця постраждала під час інциденту, який синод УПЦ КП трактував як замах на життя Патріарха Філарета. Про це стало відомо буквально днями.

За повідомленням прес­служби Церкви, позаштатний єпископ Української православної церкви Київського патріархату Севастіан (у миру Возняк Михайло Ярославович) 25 травня 2018 року разом зі своїм сином увечері в неприйомний час у світському одязі увійшли до резиденції Патріарха Філарета та мали намір потрапити до його особистих покоїв. Почувши, що хтось пройшов коридором, із дверей кухні вийшла економ патріархії монахиня Варвара, на яку єпископ Севастіан (Возняк) відразу напав, спрямувавши їй в обличчя сльозогінний газ із заздалегідь приготовленого балончика. А потім нападники втекли…

За багатолітнє служіння і невтомні труди монахиня Варвара була возведена Патріархом Філаретом у сан ігумені, нагороджена наперсним хрестом із прикрасами.

На засіданні Священного Синоду ухвалили вважати такі дії єпископа Севастіана (Возняка) замахом на Філарета.

За багатолітнє служіння і невтомні труди монахиня Варвара була возведена Патріархом Філаретом у сан ігумені, нагороджена наперсним хрестом із прикрасами. Також її праця була відзначена церковними орденами Святої великомучениці Варвари і Святої рівноапостольної княгині Ольги, державним орденом Княгині Ольги. Поховали монахиню Варвару вчора на чернечому кладовищі біля Свято-Миколаївського храму в селі Мощун Києво-Святошинського району Київської області. 

Петро МАКАРУК

Telegram Channel