Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Троє жителів Рівненщини без офіційного дозволу перетнули українсько-польський кордон на приватному літаку АН-2.  А потім повернулись назад, здійснивши посадку на аеродромі в Рівненській області. Тепер їм загрожує покарання у вигляді грошового стягнення в розмірі від 200 до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або тюремне ув’язнення терміном від п’яти років.

 

На Рівненському військовому полігоні відбулися змагання між видами Збройних сил України на кращий розрахунок ручного протитанкового гранатомета (РПГ), станкового протитанкового гранатомета (СПГ) та станкового кулемета Дегтярьова—Шпагіна (ДШК). Приємно, що одними з найкращих виявилися представники 36-ї окремої бригади морської піхоти, де начальником відділення бойової підготовки з листопада 2017 року є підполковник Володимир Шпіка – ковельчанин, колишній депутат Ковельської районної ради (2006 – 2010 рр).

 

У Здолбунівському районі легковик збив жінку з дітьми. Трагедія сталася біля селища Мізоч. Водій автомобіля «SKODA Octavia» на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням та виїхав за межі проїзної частини, здійснивши наїзд на жінку, яка йшла узбіччям разом із двома неповнолітніми дітьми. Внаслідок отриманих травм 48-річна жителька Квасилова померла.

 

А в селі Березове Рокитнівського району о пів на другу 18-літній водій мотоцикла «BIRD», рухаючись вулицею села, не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості та здійснив наїзд на 19-річну дівчину, яка йшла в зустрічному напрямку. Обох їх доставили до лікарні, втім, від отриманих травм юнак помер. Загрози життю дівчини немає.

 

У неділю, 5 серпня, в Карповому урочищі поблизу села Грушвиця Рівненського району відбудеться етнофестиваль «Грушвицька юшка». У рамках заходу змагатимуться аматорські команди з приготування цієї страви. Усі охочі матимуть можливість запропонувати свій рецепт юшки. Організатори закликають тих, хто зібрав свою команду, реєструватися за телефоном 0673603038.

Telegram Channel