Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ВИПРОБУВАННЯ БАТЬКІВ ВИПУСКНИМ БАЛОМ

Випускний бал такий очікуваний і прекрасний, наче казка… Підготовка до нього — це дуже копітка, довготривала й обтяжлива робота. І починається вона не за місяць-два до свята, а за рік, півтора або і того більше...

Антон КИРИЧЕНКО

Випускний бал такий очікуваний і прекрасний, наче казка… Підготовка до нього — це дуже копітка, довготривала й обтяжлива робота. І починається вона не за місяць-два до свята, а за рік, півтора або і того більше.

Найпершим головним болем дорослих є замовлення кафе-бару. Звичайно, для вибагливих заможних клієнтів вибір у Луцьку надзвичайний: виконають будь-яку забаганку і клуб ”Метро”, й “Версаль”, і “Клеопатра”. Ціни, безперечно, також відповідні: 130-150 грн. з новоспеченого випускника. А ще заставу негайно заплати! Якщо ж врахувати, що присутність одного дорослого разом із випускником обов’язкова, то вже з трьома сотнями можна одразу попрощатись. Окрім цього, не забудьте про тамаду, музику, гірке й солодке. Не нудьгувати ж дітям на власному святі! І це знову півсотні мінус…
Справжні тортури для батьків настали після нового року і тривають донині. Адже щодня дай і дай…Спочатку на подарунки вчителям, потім школі, класному керівнику, а далі ще бозна-кому. І знову гаманець полегшав на гривень 150.Та й це ще чисто символічно — цукерки, квіти, сувеніри. Звичайно, якщо клас ”крутий”, то такими копійками ви тут не відкараскаєтесь. А ще є й індивідуальний підхід батьків з далекосяжними планами для свого нащадка.
Здавалося б, найстрашніше позаду. Залишився начебто мізер —вбрання. І тут раптом починаються істерики, сльози, дивні викаблучування, а про витрати краще взагалі не згадувати, особливо, якщо це донечка. Просто суцільне мордування! То колір не такий, те довге, те пряме, а те взагалі гидке… Нарешті зупинились на чомусь —і раптом ви дізнаєтесь, що забаганка вашої вередливої красуні коштує 1000 грн. або й більше. І не приведи Боже, виявиться, що в однокласниці така ж або й краща. Тоді за командою юної королеви ви збіднієте ще мінімум на 500грн.А ще ж треба пережити вибір взуття, аксесуарів, різноманітних прикрас, попереднє замовлення візажистів, манікюрниць, перукарів, відвідування солярію, новомодних салонів краси . В кращому випадку 250—3000 грн. У виграші батьки, в яких випускник-кавалер. Адже купив костюм — і спиш спокійно: ні тобі макіяжу, ні надокучливих розмальованих нігтів.
Але навіть наприкінці цього жаху не варто забувати про ексклюзивного фотографа і відеокамеру. Адже ваші “дітлахи” як-не-як зірки в цей день. А за славу треба платити!
Добряче потріпавши собі нерви, нарешті вирішено, що бабусі,дідусі й інша набридлива челядь(рідня) на вечір не піде. Нема чого даремно гроші проїдати!
І ось батьки сонно сидять за святковим столом і полегшено зітхають. А завтра знову буде валідол… Адже і принцеса, і принц п’яні, як чіп, а в кишені вітер свище і можна підрахувати загальні витрати. Дякуйте Богу, якщо ще ваше чадо ненароком не потрапило у клас “багатеньких буратіно”, бо тоді біднякові хоч вішайся.
Хоча є принаймні одна приємність. Уявіть, як ми, волиняни, зекономили на тому, що Луцьк — не столиця України. Адже нічний вояж Дніпром, шикарні ресторани й сукні від Вороніна й Армані — це катастрофа. Тому не все так погано у нашому домі. Тому вище носа, адже попереду ще складання іспитів у престижний вуз. Бережіть сили…
Telegram Channel