Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Тракториста оштрафували,  коли… чистив від снігу дороги

Волинь-нова

Тракториста оштрафували, коли… чистив від снігу дороги

Півроку працівник Рівненського шляхово-експлуатаційного управління Микола Шелемеха чекав на рішення суду, щоб скасувати протокол рівненських патрульних. Бо у січні, коли на тракторі розчищав сніг та лід на центральній у Рівному вулиці Соборній, поліцейські оштрафували його на 225 гривень за… неправильний поворот

Затримали тракториста патрульні 30 січня на вулиці Соборній, 338, коли він повернув ліворуч, порушивши суцільну лінію розмітки. Як ідеться у рішенні Рівненського районного суду, пан Шелемеха вважав постанову патрульних незаконною та необґрунтованою, бо «не було враховано, що під час керування трактором «SDLG» він виконував покладені на нього службові обов’язки Рівненським ШЕУ». А ШЕУ, зазначимо, окрім того, що є комунальним підприємством Рівненської міськради, щороку виграє тендери на обслуговування доріг у місті.

Патрульний до суду не прийшов. Суддя Микола Бердій позов Шелемехи задовольнив, бо «вина тракториста у вчиненні адміністративного правопорушення є недоведеною». У рішенні зазначено, що відповідно до Закону «Про правила дорожнього руху» водіям транспортних засобів дорожньо–експлуатаційної служби під час виконання робіт на дорозі дозволяється відступати від вимог дорожніх знаків (крім знаків пріоритету та знаків 3.21-3.23), дорожньої розмітки.

За словами начальника Рівненського ШЕУ, подібних протоколів на його підлеглих було вже декілька, проте не всі водії хотіли витрачати час та кошти на суди.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel