Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Неподалік передових позицій одружилися 26-річний Іван та 20-літня Надія, військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади. Церемонія була недовга – слова «згоден» і «згодна» на запитання реєстратора шлюбу молодята випалюють майже одночасно. У пам’ятний день вони змінили військову форму на синю й жовту вишиванки. Боєць запропонував побратися просто на службі, бо в нареченої скоро закінчується контракт. «Мабуть, боявся, що я втечу», – жартує дівчина. А дома батьки з нетерпінням чекають на знайомство із зятем та невісткою і готуються до весілля.
  • У селі Гаразджа, що поблизу Луцька, висохло озеро. Проблему виявили користувачі соціальних мереж та обурюються: «Чому нікому нема до цього діла?», «Проблема в дамбі: вода витікає. Немає господаря. Є ніби орендар, проте він нічого не робить».
  • 321,6 мільйона за постачання природного газу заборгували волиняни. У січні–липні 2018 року населення області сплатило за житлово-комунальні послуги, враховуючи погашення боргів попередніх років, 874,2 мільйона гривень, що становить 93,2% до нарахованої суми.
  • У Свято-Троїцькому кафед­ральному соборі Луцька помолилися за Василя Стуса. Заупокійну літію по українському літератору та дисиденту, на прохання членів української скаутської організації «Пласт», провів капелан військового гарнізонного госпіталю Сергій Мельничук. За словами священика, Василь Стус – та людина, у якої варто вчитися справжньої любові до рідної землі.
  • 33-річний лучанин братиме участь у телешоу «Король десертів», яке стартувало у середу, 5 вересня, на телеканалі «1+1». Чоловік 2,5 року працював на одному з найбільших островів на Мальдівах, де доводилося годувати президента Франції, Девіда Бекхема, Мадонну та інших світових зірок і знаменитостей. «Мама сказала, що я – найкращий», – пояснює свою участь у проекті наш земляк.
  • У Ковелі відбувся допрем’єрний показ фільму за повістю загиблого музиканта Андрія Кузьменка (Скрябіна) «Місто, в якому не ходять гроші». За кадром лунає голос самого Кузьми, записаний у 2013 році, тож складається враження, ніби він розповідає історію героїні. Саме в місті залізничників драма розпочне свій презентаційний промотур Україною. Екранізувати твір взялася українська режисерка Ганка Третяк. Така ідея виникла в неї 2016-го. Знімали за кошти незалежних спонсорів, і бюджет картини становив скромних 3,2 мільйона гривень.
Telegram Channel