Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Вчитися небайдужості у водія маршрутки «Рівне–Гільча», якого звати Микола, закликають волонтери Здолбунова. Чоловік не вимагає плати з бійців та їхніх рідних. Про це засвідчує й відповідне оголошення у транспортному засобі: «В цьому автобусі учасників бойових дій, а також членів сімей загиблих в АТО перевозять безкоштовно. Всім 4.5.0». У коментарях земляки також відгукуються про шофера як про дуже ввічливу та приємну людину.
  • Створити Нобельський національний природний парк пропонує Президентові Петру Порошенку міністр екології України Остап Семерак. Відповідне рішення вже прийняв уряд. Більша його частина майбутнього парку входить до складу об’єкта Смарагдової межі, у світі вже давно визнали і його унікальність, і природну цінність. Через парк пролягатиме маршрут «кукушки», яка є найдовшою вузькоколійною залізницею Європи і вважається однією з візитних карток Рівненщини.
  • В Острозькій академії провели марафон грамотності. Участь у цьому «інтелектуальному забігу» взяло 30 команд. Студенти виконували завдання із виправлення помилок у легендах про місто. 43 помилки в тексті символізували довжину спортивного марафону з бігу — 42 кілометри 195 метрів.
  • У Сарнах невідомі потруїли бродячих собак. Серед них — Мушку, яка шість років прожила на території лікарні, а також цуценят та їхню маму на маленькому базарчику. Як повідомляють очевидці, користувачі соцмереж, «чотирилапі помирали в страшних муках».
  • 30 нелегальних старателів заблокували дорогу на території Сехівського лісництва під час рейду, в якому разом із поліцією взяв участь заступник прокурора області Мирослав Пацкан. Бурштинокопачі зрізаними деревами заблокували рух, а також погрожували розправою, коли правоохоронці вивозили вилучену мотопомпу.
  • 40 тисяч доларів викрали у Рівному з автомобіля підприємця. Чоловік близько 20-ї години залишив в автомобілі Mitsubishi Pajero свою сумочку, а коли повернувся, то виявив, що її не стало. За словами правоохоронців, потерпілий не причетний до незаконних операцій із валютою. Він займається підприємницькою діяльністю.
  • Спалити себе намагався 27-річний чоловік у селі Хотинь Рівненського району. У приватному господарстві під час спроби самогубства він отримав термічні опіки І—ІІІ ступенів 80% тіла і перебуває у важкому стані. Відомо, що перед цим молодик уживав алкоголь.
Telegram Channel