Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • У луцькому мікрорайоні Вересневе відновили стадіон. Роботи із його благоустрою тривали півтора року — очистили ділянку від самосіву та сміття, вирівняли площу, посіяли траву, встановили огорожу, відеонагляд, провели освітлення території, змонтували трибуни та футбольні ворота. На ці потреби з міського бюджету використано 1, 3 мільйона гривень. Окрім місцевих жителів, тут тренуватимуться юні спортсмени Луцької ДЮСШ № 2.
  • 23,6 тисячі гривень украли злодії в церкві Святих апостолів Петра та Павла УПЦ Київського патріархату в Ковелі. Невідомий розбив вікно у храмі та поцупив конверт із грошима.
  • Вікторія Лавренюк із села Боратин Луцького району стала чемпіонкою України з карате кіо­кушинкай. Дівчина змагалася у віковій групі 11—12 років. Окрім золотої медалі, вона також виборола право представляти Україну на Чемпіонаті Європи, який відбудеться в Румунії.
  • «Козацькі забави» з нагоди Дня фізичної культури і спорту організувала Любешівська ОТГ. Десять старостинських округів змагалися з тримання планки, піднімання гирі, бігові у вишиванках, кидання колоди, перетягування канату. За підсумками змагань, сертифікати на встановлення спортивних майданчиків отримали дві команди: Зарудчівського старостинського округу на суму 50 тисяч, Залізницького — на 20 тисяч, а команда Любешова — на 80 тисяч гривень.
  • В обласному центрі родинам 30 полеглих містян, які загинули на Сході України, вручили відзнаки «Почесний громадянин Луцька». Нагородження відбулося 8 вересня під час урочистої Академії до Дня міста. На Театральному майдані розмістилии мольберти зі знімками 32 бійців, які загинули за 4 роки війни.
  • Незряча Інна Бохонська з Луцька взяла участь у «Караоке на майдані». Програма вийшла на каналі СТБ 9 вересня 2018 року. «Музика — то є моя робота», — зазначила 21-літня дівчина, яка працює в одному із закладів відпочинку міста. У другому турі вона виконала пісню Келвіна Харріса, але до третього не пройшла, оскільки її конкурентам аплодували більше.
  • Мертва риба плаває в річці Луга в районі вулиці Зимнівської у Володимирі-Волинському. Місцеві мешканці стурбовані лихом, вимагають оприлюднити інформацію про екологічний стан водойми, бо лише з неофіційних джерел дізнаються про викиди, які зливають у неї деякі підприємства.
  • Їдальні ліцею села Бужанка та ЗОШ І ступеня села Бортнів придбали нове обладнання для приготування їжі. Освітяни інформують: сучасна плита, духовка та електром’ясорубка з’явилися за сприяння керівництва Поромівської ОТГ, депутатського корпусу та старости.
Telegram Channel