Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Казати «гоп» ще зарано,  але гопака вже двічі затанцювали

Фото youtube.com.

Казати «гоп» ще зарано, але гопака вже двічі затанцювали

Збірна України стартувала найвдаліше у своїй історії

Ліга націй УЄФА. Ліга «В». Група 1. 1-й тур. Чехія — Україна — 1:2 (1:0 – Патрік Шик, 4 хв; 1:1 – Євген Коноплянка, 45+1 хв; 1:2 – Олександр Зінченко, 90+3 хв).

Нинішня збірна Чехії — це таки не той «Локомотив» (одне з прізвиськ цієї команди), який виборов «срібло» на Чемпіонаті Європи 1996 року (поступившись німцям лише в додатковий час!), чи допер до півфіналу на Євро-2004. Павел Недвед, Карел Поборський, Владімір Шміцер — це вже історія чеської збірної.

Проте й Кіліан Мбаппе, Антуан Грізманн та Поль Погба грають усе ж не за збірну України… Тож навіть у своєму нинішньому стані чехи видавалися доволі серйозним суперником для підопічних Андрія Шевченка.

Ну а коли вже на 4–й хвилині поєдинку нападник італійської «Роми» Патрік Шик відправив м’яча у ворота Андрія П’ятова, оптимізму в серцях уболівальників стало ще менше.

Проте й Кіліан Мбаппе, Антуан Грізманн та Поль Погба грають усе ж не за збірну України…

Проте хлопці в жовтих футболках приємно здивували — до самісінького свистка на перерву повноправним господарем на полі почувалися саме гості. І в компенсовані хвилини тотальна перевага українців таки матеріалізувалася в гол! Бразильська майстерність Марлоса, відчуття моменту Андрієм Ярмоленком та вправність Євгена Коноплянки дали можливість останньому записати на свій рахунок 18–й м’яч у футболці Національної збірної!

У другому таймі українці могли (й повинні були!) дотискати таку збірну Чехії! Але забити не вдавалося – тож справа йшла до нічиєї 1:1. Проте на 90+3 хвилині нам відверто пощастило — «свіженький» Олександр Зінченко опинився в потрібному місці під час доволі курйозного моменту за участі воротаря та двох захисників збірної Чехії й усе ж приніс українцям перемогу!

2-й тур. Україна — Словаччина — 1:0 (Андрій Ярмоленко, 80 хв, з пенальті).

Після здобуття трьох очок у виїзному поєдинку з чехами в українців, звісно, розгорівся апетит! Обігруй ще й словаків — і це вже серйозна заявка навіть на перше місце! До того ж — грати мали (хай і без глядачів) у такому щасливому для «тризубих» Львові!

Проте нинішня збірна Словаччини, вочевидь, потужніша за збірну Чехії, що підтверджує й місце словаків у рейтингу ФІФА: 26–те (16–те серед європейських збірних) — проти 44–го (і, відповідно, 28–го) у чехів. Для прикладу, українці нині серед збірних світу на 35–й позиції (або ж 21–ші у Європі).

Але підопічні Шевченка таки зробили це, зокрема, й завдяки вдало проведеним тренерським штабом замінам! За десять хвилин до завершення поєдинку Олександр Зінченко (який знову вийшов на поле в середині другого тайму) відпасував на Віктора Циганкова (буквально дві хвилини тому замінив Євгена Коноплянку), який уже в карному майданчику був «незаконно» зупиненим захисником італійського «Інтера» Міланом Шкрініаром.

Пенальті! До «точки» підходить Андрій Ярмоленко. Мартін Дубравка усе ж дотягується рукою до м’яча, що летить над ним, проте відбиває його в сітку воріт!

Знову не без «фарту», але до трьох очок ми додаємо ще три! Казати «гоп» таки зарано, але й «не перескочити» в цій ситуації буде вкрай прикро!

Турнірне становище групи 1:

М Команда І В Н П М О
1 Україна 2 2 0 0 3–1 6
2 Чехія 1 0 0 1 1–2 0
3 Словаччина 1 0 0 1 0–1 0

16 жовтня приймаємо чехів, а за місяць, 16 листопада, на виїзді граємо зі словаками.

«Матері ховають своїх синів, а наші «Иванушки» співають: «Младший лейтенант, мальчик молодой…»

«Легендарний хіт Володимира Івасюка «Червона рута» отримав статус футбольного символу України і став візитівкою збірної країни», «На майках нашої футбольної національної команди з’явився напис «Слава Україні!», «Лучанин Сашко Положинський написав пісню для збірної «Ось тобі моя рука»…

Такими заголовками рясніли чи не всі ЗМІ країни напередодні старту підопічних Андрія Шевченка в Лізі націй. А ми, інформуючи про це, ще й заочно поставили запитання голові Федерації футболу України Андрієві Павелку: «Андрію Васильовичу, як гадаєте, гравці збірної усвідомлюють, що «Слава Україні!» – це не «Шайбу! Шайбу!»?» і запропонували організувати для гравців національної команди і тренерського складу, які тотально розмовляють російською, курси вивчення української мови…

Напевне, не дійшли наші слова до Андрія Павелка. Бо під час символічної посвяти до складу національної збірної (за традицією новачки виконують пісню) Василь Кравець, Олег Данченко і Євген Макаренко заспівали… «Младший лейтенант» Ірини Аллегрової. Не далеко утекли й Андрій Цуриков та Роман Яремчук (той хоч чи не єдиний давав інтерв’ю українською), котрі виконали «Ты беги, беги, беги на край земли» російського гурту «Иванушки International». А ми про «Червону руту» говоримо і Положинського…

Прикро, що інші гравці при цьому їм весело аплодували. Не знайшлося нікого, хто б зупинив, навчив їх уму–розуму. Але хто навчить, коли навіть головний тренер Андрій Шевченко ще тільки «ізучаєт украінскій язик»?! Уже 42-й рік…

Наше обурення стократ розділили й уболівальники в мережі. Пропонуємо деякі з їхніх думок:

  • Які ці люди примітивні та нікчемні! Жаль, що вони носять футболки збірної України з написом «Слава Україні!». Ця пацанва навіть не усвідомлює, що це означає! І найбільше горе в тому, що вони навіть не розуміють свою ницість та велику обмеженість! Соромно, дуже соромно за них!
  • Мда… Вони ще б «Офіцерів» заспівали («Офицеры, офицеры, ваше серце под прицелом за Россию и свободу до конца…»).
  • Ну просто мавпи якісь… найменш розвинені. Тут і відсутність музичного смаку, і нульовий інтелект… Про якийсь патріотизм навіть і не хочеться говорити, бо це — «єдінарот». А хто був ініціатором цього порно?
  • Судячи з репертуару, це, напевно, збірна Росії.
  • Так, всі не будуть зразковими українцями. І серед непублічних громадян є адепти шансону/попси та іншої примітивної російської «музики». Але коли цілий зал людей національної збірної України радіє таким пісням… просто сумно.
  • Довбо*оби. Вони не знають, що війна триває? Причому всі, разом із Шевченком. Матері ховають своїх синів, які захищають цих у*обків…
  • Реально пропадає бажання вболівати за «это русскоговорящєє насєленіє», яке вважає рідну мову чимось недостойним. Це збірна України тільки за назвою, а по суті — с*али вони на все українське, на жаль, і поки «властьімущіє» будуть підтримувати російський контент, так і буде, на жаль.
  • Ось так: ви їм «Червону руту», Гімн України, «Завжди вірні»… «Младшие лейтенанты» – армія рашки, що вони роблять у національній команді України?!! Геть зі збірної!»

А ви як думаєте? Чекаємо відгуків на [email protected] і просп. Волі, 13, м. Луцьк, 43025.

Петро ПАС.

Telegram Channel