Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Для блиску і не тільки

Фото peremoga-fastiv.com.ua.

Для блиску і не тільки

Фольга відома кожному ще з дитинства, адже в неї були загорнуті наші улюблені шоколадні цукерки. Сьогодні вона часто використовується на кухні, тому завжди є під рукою. Пропонуємо й інші способи застосування цього матеріалу в домашньому господарстві

1. Імпровізована лійка. Якщо вам терміново необхідно перелити рідину чи щось пересипати в ємність із вузьким горлечком, згорніть шматок фольги в конус.

2. Швидке прасування. Коли у вас обмаль часу, підкладіть фольгу під річ. Вона швидко нагріється — отже, одяг прасуватиметься відразу з двох сторін. Щоб не робити цього щоразу, застеліть фольгу під чохол прасувальної дошки.

3. Точило для ножиць. Згорніть шматок фольги в кілька шарів і зробіть 7–10 надрізів. Так ви не тільки нагострите ножиці, а й позбавите їх від іржі.

4. Адаптер для батарейок. Якщо у пристрої сіли батарейки типу АА (пальчикові), а у вас під рукою є лише менші — ААА (мізинчикові), використайте шматочки фольги — згорніть їх у кульки необхідного діаметру та покладіть між батарейкою і позитивним контактом пристрою. Вони будуть служити провідниками, а ваш пристрій працюватиме.

5. Антистатик. Щоб зняти електростатичну напругу з речей, покладіть до пральної машинки разом із білизною кілька кульок із фольги. Після прання одяг не буде електризуватися і притягувати до себе дрібне сміття, волосся та шерсть.

Коли у вас обмаль часу на прасування, підкладіть фольгу під річ. Вона швидко нагріється і одяг прасуватиметься відразу з двох сторін.

6. Чистка срібла. Постеліть на дно ємності фольгу, додайте 0,5 склянки харчової соди і 0,5 склянки солі, залийте теплою водою на чверть посуду. Покладіть у розчин вироби зі срібла і зачекайте 10–15 хвилин. Вийміть їх на паперовий рушник та просушіть.

7. Легка перестановка меблів. Підкладіть під усі ніжки шматочки фольги — це допоможе опорам краще ковзати по підлозі.

8. Підсилювач Wi Fi сигналу. Згорніть фольгу декілька разів, щоб вийшов прямокутник, трохи зігніть його і поставте за антеною роутера. Алюмінієва фольга буде відбивати сигнал як екран у заданому вами напрямку.

9. Антипригарне покрит­тя для сковорідки. Щоб стра­ва не пригоріла, застеліть ско­вороду фольгою. Так ви змо­жете готувати навіть без олії.

10. Стилус для смартфону. Виявляється, сенсорні екрани портативних гаджетів реагують на дотик фольгою. Тому, щоб зробити саморобний стилус, достатньо обмотати цим матеріалом звичайну ручку чи олівець. А взимку, якщо у вас немає спеціальних сенсорних рукавичок, обгорніть вказівний палець фольгою і користуйтеся смартфоном навіть у звичайних.

11. Очищення металевих поверхонь. Від іржі на будь–яких хромованих предметах можна позбутися за допомогою фольги. Для цього згорніть її в кульку, намочіть водою та із зусиллям потріть площину. Аналогічно можна очистити і підошву праски від нагару, використовуючи не воду, а засіб для чищення.

12. Герметизація пакетів. Деякі продукти необхідно зберігати в герметично закритих упаковках, але не в усіх є спеціальний пристрій для цього. Не біда! Запаяти целофановий пакет можна простим та доступним способом за допомогою праски та фольги. Загорніть його краї у фольгу, і зверху акуратно пройдіться гарячою праскою. Тепер ваші продукти не зіпсуються.

Telegram Channel