Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Вбрання для вікон

Фото socratstroy.ru.

Вбрання для вікон

Штори давно вже стали об’єктом пильної уваги дизайнерів. Це й не дивно, адже скільки фантазії можна проявити, прикрашаючи вікна!

Стиль. Якщо вам подобаються якісні меблі традиційної форми, то «вдягніть» вікна у класичному стилі. Для нього характерні вигадливі деталі, численні складки і драпірування, різноманітні торочки, мережива, шнури… Прихильникам оригінальності до душі стиль модерн, який вирізняється простотою, модними тканинами (нейлон, капрон). Багети варто брати металеві, з різноманітними наконечниками у вигляді конуса, стріли, ромба.

Дизайн. Вбрання для вікон може бути денним чи вечірнім. Денні штори шиють із тюлю нейлонового чи капронового, однотонного чи набивного, різного кольору і щільності. Матеріал вечірніх портьєр — велюр, поліестер із добавками бавовни, віскози.

Щоб ваші вікна відповідали сучасному дизайну, використовуйте для декору схожі за фактурою тканини–компаньйони. Наприклад, одна — у смужку, інша — з квітковим орнаментом.

Вибираючи портьєри, пам’ятайте, що вони мають гармоніювати з оббив­кою меблів (ідеальний варіант — однакового кольору); зі шторами. Якщо тюль із мереживом, то не варто перевантажувати вікно тканинами–компаньйонами. Коли ви зупинили свій вибір на тюлю з яскравим набивним узором, то портьєри небажані. Слід врахувати і призначення приміщення. Для кухні найкращим матеріалом є нейлон, капрон, що легко перуться. Численні складки небажані. Для спальні підійде тюль спокійних відтінків, для дитячої кімнати — зі стилізованими малюнками: клоунами, звірятами і т. д.

Telegram Channel