Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Хоч по-грецьки, хоч по-німецьки, а вийшло таки трохи по-нашому (відео)

Тільки що Тайсон врятував команду Ахметова від поразки.

Фото shakhtar.com.

Хоч по-грецьки, хоч по-німецьки, а вийшло таки трохи по-нашому (відео)

«Динамо» та «Шахтар» втретє у сезоні синхронно зіграли свої матчі в єврокубках із рахунком 2:2!

«Олімпіакос» (Пірей, Греція) — «Динамо» (Київ, Україна) — 2:2 (1:0 – Ахмед Хассан, 9 хв.; 1:1 – Віталій Буяльський, 27 хв.; 2:1 – Жил Діаш, 40 хв.; 2:2 – Беньямін Вербич, 89 хв.)

Ліга Європи 2018/2019. 1/16 фіналу. 1-й матч. 14 лютого 2019 року. Пірей. Стадіон «Георгіос Караїскакіс». 31020 глядачів. Головний суддя — Крейг Поусон (Англія).

В 1/16 Ліги Європи жереб звів київське «Динамо» із 44-разовим чемпіоном Греції — «Олімпіакосом». Саме у цьому клубі на початку 1990-х під керівництвом головного тренера Олега Блохіна виступали Олег Протасов та Геннадій Литовченко. А згодом Протасов і сам доріс до посади «головного» в «Олімпіакосі».

Нині клуб із Пірея так само робить ставку аж ніяк не на доморощені футбольні таланти. У «старті» на поєдинок із «Динамо» португалець Педру Мартінш випустив лише двох греків.

Хоча саме один із них — Костас Фортуніс — асистував єгиптянинові Ахмеду Хассану, коли той у дебюті зустрічі відкрив рахунок.

Згодом підопічні Олександра Хацкевича відігралися після влучного удару Віталія Буяльського.

Проте ще до перерви знову пропустили — цього разу Дениса Бойка й усіх уболівальників киян засмутив Жил Діаш. Динамівці, намагаючись загасити пожежу біля своїх воріт, «виносили» м’яч якнайдалі. А вийшло — прямісінько на технічного португальця. Той прийняв м’яч на груди і пробив лівою метрів щонайменше з 30-ти якраз під самісіньку штангу!

Та все ж останнє слово у матчі лишилося таки за киянами! На 89-й хвилині Віктор Циганков скинув головою під удар Беньяміну Вербичу, який класно пробив з відскоком від газону!

Дивимося огляд матчу:

2:2 — і в матчі-відповіді 21 лютого у Києві «Динамо» влаштує не лише перемога, а й нічия — 0:0 або 1:1.

Хоча завчасно списувати «Олімпіакос» з рахунку аж ніяк не варто. Скажімо, за три дні після єврокубкового поєдинку з киянами пірейці в матчі грецької Суперліги розтрощили діючого чемпіона — АЕК з Афін — із рахунком 4:1.

За воротами

Олександр Хацкевич, головний тренер «Динамо» (Київ):

«Так, результат 2:2 нас задовольняє, але в будь-якому випадку все буде вирішуватися вже в Києві.

Вихід іспанського форварда Франа Соля в основі — це моє рішення. Його роботою на полі я задоволений. Він здійснював тиск на захисників і зіграв сьогодні на команду».

«Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Айнтрахт» (Франкфурт-на-Майні, Німеччина) — 2:2 (0:1 – Мартін Гінтереггер, 7 хв.; 1:1 – Марлос, 9 хв. (із пенальті); 1:2 – Філіп Костіч, 50 хв.; 2:2 – Тайсон, 67 хв.)

Ліга Європи 2018/2019. 1/16 фіналу. 1-й матч. 14 лютого 2019 року. Харків. Стадіон ОСК «Металіст». 13059 глядачів. Головний суддя — Ентоні Тейлор (Англія).

У суперники на стадії 1/16 Ліги Європи (куди, нагадаємо, «гірники» потрапили після групового турніру ЛЧ) «Шахтар» одержав «орлів» із Франкфурта-на-Майні. Діючий чемпіон України — проти команди, яка у минулому сезоні посіла в Бундеслізі аж ніяк не «єврокубкове» восьме місце (і потрапила в ЛЄ завдяки виграшу Кубка Німеччини).

Залишитися на 10-й хвилині в меншості — крах усім планам на гру.

Початок поєдинку видався більш ніж стрімким. Дехто з уболівальників ще й не встиг зручно вмоститися на трибунах, а «Шахтар» уже спромігся пропустити, забити з пенальті у відповідь, а також залишитися у меншості (дві «жовті» Тараса Степаненка!)

На початку другого тайму підопічні Паулу Фонсеки знову опинилися в ролі наздоганяючого. І таки вдруге в поєдинку — цього разу в меншості — зрівняли рахунок! Це бразильці вкотре довели, що не даремно наминають «шахтарський» хліб (та ще й з добрячим шаром масла!): Жуніор Мораес класно вивів на ударну позицію Тайсона — і той не схибив!

Дивимося найцікавіші моменти поєдинку:

Знову 2:2 за участю нашого клубу, проте цього разу «домашні». Тобто «гірникам» 21 лютого у Франкфурті конче треба перемагати або грати в дуже результативну нічию (3:3 і більше).

До речі, варто сказати ще кілька слів про «роль і місце» рахунку 2:2 у нинішньому єврокубковому сезоні «Шахтаря» та «Динамо». Нагадаємо, що кияни зіграли внічию 2:2 з казахською «Астаною» та чеським «Яблонцем» у двох перших турах групового турніру ЛЄ. Тоді як «Шахтар» на старті групових змагань в ЛЧ так само двічі зіграв 2:2 — з німецьким «Гоффенгаймом» та французьким «Ліоном». І хай вони — «Динамо» та «Шахтар» — справді дуже різні й принципово непримиренні, тричі «синхронні» 2:2 промовисто натякають: облиште, хлопці — ви таки одним українським салом годовані!

За воротами

Паулу Фонсека, головний тренер «Шахтаря»:

«Чи влаштував резуль­тат? Я ніколи повністю не задоволений, коли команда грає внічию, а не перемагає. Однак сьогодні, враховуючи всі обставини, такий результат — найменша з бід. Залишитися на 10-й хвилині в меншості — крах усім планам на гру. Нам довелося перебудовувати свою тактику, змінювати її…

Хочу подякувати вболівальникам, які прийшли на стадіон у таку погоду та в пізній час. Вони кричали протягом усієї гри, підтримували нас. Дуже їм дякую».

Telegram Channel