Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
6 років тому народилася «Небесна сотня»...

Згадаймо наших Героїв!

Фото kampot.org.ua.

6 років тому народилася «Небесна сотня»...

20 лютого 2014-го беркутівці розстріляли майданівців

Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Василь Мойсей, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Віктор Хом’як. Ці імена висічені на монументі волинським Героям Небесної сотні.

Усі вони віддали своє життя за нашу свободу. Хоча кожен загинув за різних обставин. Віктора Хом’яка із села Голишів Луцького району знайшли повішеним на металевій конструкції ялинки на Майдані. Уродженець Володимира-Волинського Олександр Бадера помер від травм, коли його побили силовики.

Нововолинця Сергія Байдовського вбили на Інститутській 20 лютого пострілом у груди. Там же снайперська куля обірвала життя Василя Мойсея — бронежилет не захистив тернополянина, який навчався у Луцьку. Того ж дня загинув Едуард Гриневич із села Деревок Любешівського району. Його тіло знайшли у дворі Михайлівського собору. Івана Тарасюка з Олики Ківерцівського району снайпер розстріляв, коли хлопець вішав прапор на одній з будівель на Євромайдані.

Фільм «Зима, що нас змінила. Небесна сотня» демонструвався у Луцьку  19 лютого у Палаці культури міста.

Серце Юрія Сидорчука, який був родом із села Дерно Ківерцівського району, зупинилося 28 червня 2014 року після 130 днів перебування у комі. Хлопця важко поранило у голову 18 лютого.

Зима 2014 року змінила тисячі українців і вписала в нашу історію імена новітніх Героїв. Пам’ять про них живе у наших серцях та допомагає продовжувати боротьбу.

Як повідомляє Луцька міська рада, Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьку запрошує на перегляд документального фільму «Зима, що нас змінила. Небесна сотня». Фільм демонструватимуть сьогодні, 19 лютого,

P.S. Учора в Луцьку у Палаці культури відбувся перегляд документального фільму «Зима, що нас змінила. Небесна сотня» про події, які відбувалися на Євромайдані під час Революції гідності, та справжніх героїв, які поклали душу й тіло за свободу й неньку Україну.

Андрій БОРКОВСЬКИЙ.

20 лютого називають найкривавішим днем Майдану. Ось це відео продемонстрували 2014-го у Святошинському суді та долучили до справи беркутівців. Відео передали суду представники потерпілих. Згодом воно потрапило і до телевізійників. Забувати таке неприпустимо!

 

Telegram Channel