Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Малоросія наносить контрудар

Фото fakty.ua.

Малоросія наносить контрудар

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

«Воювати за мир — це як трахатись за цноту»

Таку заяву зробила переможниця Національного відбору на конкурс «Євробачення-2019» Анна Корсун, яка має сценічне ім’я MARUV (на фото)

Ця артистка, за яку під час СМС–голосування українські глядачі віддали найбільше голосів, активно гастролює у Росії і каже, що так несе мир (до речі, чому тоді ніхто з її російських глядачів після концертів не став вимагати у Путіна вивести з України окупаційні війська заради миру? — Ред.). Власне, не пісня артистки, а саме її громадянська позиція й закрили їй дорогу на «Євробачення» — Суспільне телебачення України та MARUV після семи годин переговорів не змогли підписати угоду. Співачка навіть погодилась три місяці після «Євробачення» не гастролювати у Росії, але були якісь інші пункти в контракті, які її не задовольнили. «Я — музикант, а не бита на політичній арені», — виголосила MARUV.

У заяві ж Суспільного телебачення йдеться про те, що вони не хочуть розколювати українське суспільство і політизувати ситуацію. «На час конкурсу виконавець стає культурним послом України та доносить не лише власну музику, але також є виразником думки українського суспільства у світі». На переконання телевізійників, із цим MARUV не впорається.

Справді, що цей «культурний посол» може заявити на весь світ? Що замість того, аби здатись, якісь там українці «трахаються за цноту», тобто воюють за мир? На жаль, таких малоросів, які воліють не помічати війни з Росією, багато. Вони, як Зеленський, пропонують попросити в Путіна миру на колінах. Чи не дратувати Кіріла своєю церквою. Чи називають «печерним націоналізмом» відстоювання української мови. Стерти будь–які прояви українськості на догоду Москві, пристосуватись до російського — ось їхній рецепт спокою. Видно, Україні треба перемогти не тільки Росію, а й Малоросію — у собі.

Тим часом після такого скандалу можна впевнено сказати, що тепер повні зали у Росії для MARUV забезпечені. А хто представлятиме Україну на «Євробаченні», у Суспільному телебаченні вирішать найближчими днями. Не виключено, що й ніхто не поїде до Тель-Авіва.

 

Юля купувала виборців тисячею, Петро — двома

Майже 2 мільйони людей поважного віку отримають разові виплати у розмірі 2400 гривень 

Пенсійна реформа передбачає, що відтепер щороку 1 березня відбуватиметься автоматична індексація виплат. Цьогоріч понад 10 мільйонів українців отримають збільшені пенсії — хто на тисячу, хто на сто гривень. В середньому вони зростуть на 17 відсотків.

Але буде 2,5 мільйона людей старшого віку, яких індексація не зачепить. Більшість із них мають великий трудовий стаж, тобто чесно працювали все життя, але оскільки мали маленькі зарплати, то зараз не можуть претендувати на суттєве підвищення пенсій. Несправедливо? Так. На щастя, попереду — президентські вибори, а позаду — розмитнення «євроблях», від яких до Пенсійного фонду надійшло 8,8 мільярда гривень. І тому як компенсацію за втрачену пенсію у 2015—2016 роках їм виплатять додаткових 2400 гривень.

По 1200 грн у березні та квітні, якраз напередодні першого та другого туру президентських виборів. Розумний хід Порошенка, бо переконані: на такий крок пішов би кожен із 44 претендентів на українську булаву.

 

Вчителька померла після сварки з батьком учениці

Трагедія сталася в селі Гнатків Вінницької області 

На одному з уроків п’ятикласниця Поліна назвала 46–річну вчительку Світлану Олійник «слабою на голову». У відповідь педагог шарпнула ученицю за кофточку. Розібратись у ситуації вирішив батько школярки.

«Сергій сильно кричав і розмахував кулаками, навіть замахувався, але директор вчасно стала між ними і розвела. Світлана почервоніла і пішла. Мала на меті розрахуватися, тому що батько учениці вимагав тільки звільнення. Сіла писати і ручка у неї випала. Підняти вже не змогла. Очі стали скляними», — зазначили очевидці.

Вчителька потрапила в лікарню з інсультом. Лікарі 17 днів боролися за життя жінки, однак врятувати не змогли. Рідні померлої мають намір звернутися до правоохоронців, але людини вже не повернеш…

 

У Червонограді Порошенка повезли… найгіршим шляхом

«Ви всі хотіли, щоб Президент України проїхав тією дорогою. Я йому передав. Він зробив це. І пообіцяв допомогти у виділенні коштів на ремонт»

Такий запис у «Фейсбуці» залишив Андрій Залівський, мер міста Червонограда Львівської області, яке 23 лютого відвідав Петро Порошенко. Міський голова виклав фотографії та відео, як кортеж глави держави повільно їде вулицею Львівською до міста, оминаючи велику кількість ям та калюж. «Цей відрізок дороги є частиною міжнародної траси, що веде до Ковеля і далі на Брест. Це окружна міста. Але у нас немає ні грошей, ні повноважень, аби відремонтувати ті 3,5 кілометра», — кажуть у мерії.

Порошенко заявив, що дав доручення обласному керівництву до кінця року відремонтувати зруйновану дорогу до Червонограда.

 

 

 Дочка прес-секретаря Путіна стажується в Європарламенті

А коханий «русскій мір» зачекає…

Євродепутат від Латвії Сандра Кальнієте боїться, що Єлизавета Пєскова (на фото) може мати доступ до секретних баз даних. Вона називає цю ситуацію «неприпустимою» і такою, що компрометує Європарламент як інститут. Кальнієте вимагає заборонити «членам сімей представників режиму Путіна» працювати у парламенті ЄС.

Єлизавета Пєскова нині є стажистом євродепутата від Франції Емеріка Шопрада, який у 2014 році публічно підтримав анексію Криму. Ця посада дає росіянці доволі широкі можливості, хоч і не передбачає доступу до секретних даних.

Отак завжди: чомусь люди, які найбільше розпинаються за «русскій мір» і нарікають на Європу, першими відправляють на Захід своїх дітей — жити, працювати, вчитись…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel