Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
«Верховного Головнокомандувача під час війни не міняють...»*

«Я дякую за можливість продовжити шлях воїна», – сказав Сергій Кривонос після того, як Президент призначив його заступником секретаря РНБОУ як «професійного військового з бездоганною репутацією».

Фото youtube.com.

«Верховного Головнокомандувача під час війни не міняють...»*

Легендарний полковник Кривонос знявся з президентських виборів на користь Порошенка

Перший заступник командувача Сил спеціальних операцій, полковник української армії Сергій Кривонос, який балотувався в Президенти України, зняв свою кандидатуру на користь Петра Порошенка. «Вважаю в нинішніх умовах недоцільною зміну Верховного Головнокомандувача», — переконаний полковник.

«Поки триває війна і вірогідність відкритої агресії нашого головного ворога — Російської Федерації — є надто великою, мені довелося прийняти зважене та дуже непросте для мене рішення про зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост глави держави. Вважаю сьогодні в тих умовах, у яких перебуває країна, недоречною заміну Верховного Головнокомандувача Збройних сил України», — пояснив своє рішення бойовий полковник–спецпризначенець.

Ми повинні донести до всіх українців, що Президентові Порошенку сьогодні нема альтернативи. Це істина, яку треба визнати і з якою треба нам усім іти на вибори.

«Кривоноса в армії по–справжньому поважають, і його слово дуже вагоме», — стверджує журналіст Юрій Бутусов. Усі, хто особисто знає Сергія Кривоноса, говорять, що його вчинок пов’язаний із процесами розбудови наших Збройних сил, якими безпосередньо опікується Президент України. Не секрет, що Петро Порошенко зробив найбільший внесок у зупинення російського наступу. Цього не можуть заперечувати навіть затяті опоненти нинішнього Верховного Головнокомандувача. Починаючи з 2014 року, Порошенко постійно дбав і дбає про Збройні сили. Його майже щотижня бачили не тільки у військових частинах і підрозділах, але й на передовій. Під керівництвом Петра Олексійовича армія не тільки відродилася, а й стала однією з найбільш боєздатних у Європі. І ще 2014–го звільнила більшу частину Донбасу від російських найманців.

За останні п’ять літ Збройні сили України помітно змінилися на краще. Про це в інтерв’ю виданню «Факти» заявив командувач Об’єднаних сил, які тримають оборону на Сході, генерал–лейтенант Сергій Наєв. Говорячи про рік, що минув із часу призначення його на посаду командувача Об’єднаних сил, генерал Наєв також зазначив, що за цей період до війська надійшло багато нового озброєння і техніки, сто відсотків особового складу забезпечено зручним і функціональним обмундируванням для всіх сезонів, суттєво покращилося харчування.

«Зміни разючі, причому хочу зазначити, що в першу чергу забезпечуються всім необхідним частини і підрозділи, які виконують бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. Я, мої заступники і весь командний склад приділяємо питанням забезпечення першочергову увагу, тому що добре розуміємо, наскільки все це впливає на морально–психологічний стан солдата, а отже, на його готовність виконувати поставлені завдання», — наголосив генерал–лейтенант Сергій Наєв.

«Президент Порошенко переграв Путіна у багатьох компонентах військово–дипломатичної боротьби, — каже відомий дипломат і громадський діяч Юрій Щербак. — Ми повинні донести до всіх українців, що Президентові Порошенку сьогодні нема альтернативи. Це істина, яку треба визнати і з якою треба нам усім іти на вибори. Головнокомандувачів не міняють під час битви. Це знали і Велика Британія часів прем’єр–міністра Вінстона Черчилля, і Сполучені Штати за правління президента Франкліна Рузвельта».

Петро Булава.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel