Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Орденом «За мужність» ІІІ ступеня Президент Петро Порошенко нагородив жінку-медика з 14-ї окремої механізованої бригади. Олена (її прізвища не називають) — перша і єдина поки що жінка-військовослужбовець. Служить із 2016 року. Каже, що, маючи вищу медичну освіту та військову кафедру, розуміла, наскільки корисною буде на фронті, тож не могла сидіти склавши руки.
  • 150 мішків сміття зібрали на заплаві річки Стир в урочищі Чебені Рожищенського району. В акції взяли участь близько 40 ри­балок-любителів та небайдужих громадян із Рожища, Ковеля та Луцька. Після цього заходу виготовили та встановили на водоймі 50 штучних нерестових гнізд. Вони потрібні, щоб створити додаткові місця для нересту риби.
  • 2 бронзові плити вкрали вандали на меморіалі «Вічна слава» у Луцьку. Вони були розташовані праворуч стіни для покладання квітів. На них викарбувані імена воїнів, які загинули у Другій світовій війні. Торік у листопаді з меморіального комплексу зникло чотири плити, а за час існування комплексу, з 1977 року, його обкрадали більш як 10 разів. Замовлення 6 нових обійдеться бюджету у 300 тисяч гривень.
  • У Горохові влаштували день краси для людей з інвалідністю. Близько 30 людей на візках, з синдромом Дауна та дитячим церебральним паралічем пройшли перевтілення у місцевих перукарів та візажистів.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel