Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Цікаві рецепти пасхальних наїдків

Фото vkyseda.ru.

Цікаві рецепти пасхальних наїдків

Скуштуйте! Так уже здавна повелося, що українці докладають усіх зусиль, аби на це величне свято стіл вгинався від печеного й вареного, щоб і рідних смакотою почастувати, і гостей здивувати

Свинина з чорносливом

Поєднання м’яса із сухофруктами – це завжди цікаво, оригінально і неймовірно смачно

 

Інгредієнти: 1 кг свинини, 200 г чорносливу без кісточок, 6 зубочків часнику, 150 г майонезу, 3 ст. л. гірчиці (меленої або в зернах), 0,5 ст. л. паприки, 0,5 ст. л. меленого духмяного перцю, чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Приготування. Чорнослив сполоснути і залити теплою водою на 20 хвилин. М’ясо помити, позрізати плівки й сухожилля, обсушити. Часник пропусти через прес, додати сіль, перець і перемішати. Половину чорносливу відкласти цілим, а другу половину подрібнити. М’ясо змастити часниковою масою, зробити глибокі надрізи, нафарширувати їх подрібненим чорносливом та часниковою сумішшю і залишити на 2–3 години, щоб просочилося. Змішаши майонез із гірчицею та паприкою. Покласти свинину на фольгу, обмазати гірчично-майонезним соусом, зверху викласти цілий чорнослив, загорнути у кілька шарів фольги і залишити як мінімум на 5–6 годин для маринування, після чого покласти на деко і запікати при 200°С у духовці близько години. Потому зняти або розрізати фольгу і пекти ще 20 хвилин до рум’яної скоринки.

 

Варено-печений курячий рулет зі спеціями

Ніжний і ароматний курячий рулет готується без начинки, виключно з курячого м’яса із додаванням спецій

Інгредієнти: 0,5 кг курячого філе, 2 зубки часнику, 2 лаврові листки, коріандр, чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Приготування. Куряче філе відбити, щоб воно мало рівномірну товщину. Натерти м’ясо сіллю та спеціями і залишити на годину, щоб замаринувалося, тоді згорнути його в рулети, замотати у фольгу, скласти у високу форму для запікання і налити води, щоб вона покрила м’ясо приблизно на дві третини. У воду додати порізаний скибочками часник, лавровий лист і сіль. Пекти у розігрітій до 200°С духовці 1–1,5 години. Остудити готові рулети, не дістаючи їх із форми, а потому поставити на

2–3 години в холодильник. Перед подачею на стіл фольгу зняти, а м’ясо нарізати тонкими скибочками.

 

Шинка «Ідеал»

За цим рецептом вона виходить дуже ніжна, смачна, в міру соковита. Маринад годиться для різних видів м’яса

 

 Інгредієнти: 5 кг шинки, 200 г солі (по 100 г на сухий і мокрий маринад), по 1 ч. л. меленого перцю і цукру, 1 головка часнику, 5–6 лаврових листків, духмяний перець, гвоздика (до смаку).

Приготування. Змішати 100 г солі, по 1 чайній ложці цукру і чорного перцю, подрібнений часник. М’ясо промити, обсушити, натерти цим сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години. Через добу закип’ятити 2 л води, додати 100 г солі, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець. Охолодити маринаді і залити ним шинку. Щодня перевертати. У такому розсолі м’ясо можна тримати до тижня. Потому вийняти з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) або пергамент чи рукав для випікання і закоптити чи спекти.

 

Салат «Пасхальний» з яловичиною

Швидкий у приготуванні, ситний і свіжий, він стане окрасою святкового столу

Інгредієнти: 300 г вареної яловичини, 1 цибулина, 2 ст. л. оцту (9%), 2–3 мариновані огірки, 6–8 помідорів чері, пучок листя салату, 4–5 гілочок петрушки, 2 ст. л. олії, сіль, перець – за смаком.

Приготування. Відварене м’ясо нарізати соломкою. Цибулю почистити, покраяти півкільцями, скласти в миску, залити оцтом і залишити на 10–15 хвилин, після чого маринад зцідити. Огірки нарізати соломкою. Змішати в мисці м’ясо, цибулю й огірки, посолити, поперчити за смаком, заправити олією. Листя салату промити, обсушити і встелити ним пласку тарілку чи блюдо. На нього гіркою викласти салат, прикрасити помідорами чері та петрушкою.

 

Салат із курятини та сирів

Усього з кількох простих компонентів виходить справжнє кулінарне диво

 

 Інгредієнти: 400 г курячого філе, по 150 г твердого сиру та бринзи, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. медової гірчиці, 4 ст. л. оливкової олії, 1 пачка сухариків, листя салату.

Приготування. Замариновану у спеціях курячу грудку запекти, охолодити. Нарізати м’ясо і сири великими кубиками, перемішати. Для заправки змішати гірчицю, лимонний сік та олію до однорідного стану. Пласку тарілку встелити листям салату, на нього викласти курятину і сир, полити заправкою і посипати сухариками.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel