Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Суддя-сволота»  і «львівська бидлота» (відео)

Хуліганська вдача завжди була візитівкою футбольних ультрас — проте поведінка фанів «Карпат» на луцькому «Авангарді» вийшла далеко за межі здорового глузду.

Фото youtube.com.

«Суддя-сволота» і «львівська бидлота» (відео)

Та чи тільки ці два фактори завадили луцькій «Волині» скористатися шансом на повернення в УПЛ?

Плей-оф за місце в УПЛ. Матч-відповідь. «Волинь» (Луцьк) — «Карпати» (Львів) – 1:3 (0:1 — Дмитро Кльоц, 37 хв.; 1:1 — Денис Кожанов, 43 хв.; 1:2 — Крістіан Понде, 82 хв., з пенальті; 1:3 — Денис Мірошниченко, 90+5 хв.) — матч перерваний на 90+6 хвилині. Перша гра — 0:0.

8 червня 2019 року. Луцьк. Стадіон «Авангард». 5200 глядачів. Головний суддя Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Матч–відповідь між луцькою «Волинню» та львівськими «Карпатами» виправдав найсміливіші очікування. Щоправда, аж ніяк не рівнем продемонстрованого командами футболу.

У другій половині першого тайму гостям вдалося забити стратегічний гол на виїзді (неймовірно красиво зі штрафного це зробив Дмитро Кльоц). Проте ще до перерви «Волинь» зрівняла рахунок — ударом головою відзначився Денис Кожанов!

У другому таймі гравці «Карпат» взялися безсоромно затягувати час, а їхні фани — відверто негідно поводитися. «Для початку» вони підпалили у гостьовому секторі кілька пластикових сидінь….

Після ж суперечливого вилучення капітана лучан Сергія Сімініна, а згодом гола «Карпат» із пенальті — час навісніти настав і для ультрас «Волині». Розуміючи, що перемогу вже навряд чи доведеться святкувати, вони підпалили і викинули на бігові доріжки та ігровий газон усю наявну піротехніку. Плюс із десяток вирваних «із м’ясом» сидінь. Кілька обурених уболівальників навіть вискочили на поле, а один із них ще й підхопив те саме сидіння і спритно рвонув із ним у напрямку «людини зі свистком»…

Далі берега остаточно пустилися ультрас «зелено–білих». Цього разу вони підпалили вже кількадесят крісел — тож на «Авангарді» почався відвертий армагеддон. Найприкріше, що численні правоохоронці–спецпризначенці, а також присутні на стадіоні бійці ДСНС діяли у цій ситуації якось не надто переконливо, якщо не сказати — розгублено. Про суддівську бригаду годі й говорити. Пан Козиряцький добрих хвилин з 20 не наважувався зробити бодай щось: і догравати поєдинок не давав, і остаточно зупинити його не наважувався…

За воротами

Андрій ТЛУМАК, головний тренер «Волині»:

«Важко говорити, звичайно. Одна людина зламала гру… Я вже казав, що одна із наших команд не потрапить далі. Є така інформація, що ще може бути одна гра за Прем’єр–лігу. Не знаю, чи вона правдива, але сказали, щоб ми не розпускали команду, поки чекаємо… Пенальті і вилучення? Там ціла гра була в один бік, і безпорядки на стадіоні, мабуть, і стали наслідком дій судді. Люди ж також не сліпі і бачили. У нас такий цілий сезон — то шість очок знімали, то суддівство, то інше… Мені шкода тих хлопців — вони вбиваються, вони ноги не забирають, Бартулович перемотує голову і грає. А одна людина знущається над ними — так же не можна. Я не заперечую заслуги «Карпат» — вони молодці, і до футболістів ніяких питань немає…»

В іншому повторному поєдинку плей-оф «Колос» із села Ковалівка на Київщині після гостьових 0:0 вдома обіграв одеський «Чорноморець» — 2:0. Обидва м’ячі були забиті з пенальті, ще один 11-метровий «хлопці із села» не реалізували за рахунку — 0:0… 

 

 

«Тризубий» нокаут для «двоорлоголових»

Сталося це диво на «Арені Львів», атмосферу якої варто було б уже закатати в консервну баночку і вліпити етикетку «Еталонно-божественно-казкова і фартова». Адже тут збірна України здобула 15-ту перемогу при двох нічиїх у 17 матчах

 

 Чемпіонат Європи з футболу 2020 року, кваліфікація. Група В. 3 тур. Україна — Сербія — 5:0 (1:0 – Віктор Циганков, 26 хв.; 2:0 – Віктор Циганков, 28 хв.;  3:0 – Євген Коноплянка, 46 хв.; 4:0 – Роман Яремчук, 59 хв.; 5:0 – Євген Коноплянка, 75 хв.)

7 червня 2019 року. Львів. Стадіон «Арена Львів». Головний суддя Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

Вчора підопічні Андрія Шевченка зіграли у Львові поєдинок уже четвертого туру — зі збірною Люксембургу. А передувала йому гра нашої Національної збірної із сербами, яку впевнено можна назвати однією з найяскравіших сторінок усієї 27-річної історії українського футболу часів Незалежності!

Без Марлоса, Ярмоленка, Мораєса «тризубі» видали настільки феєричну гру, що неймовірна «Арена Львів» під кінець в один голос заскандувала: «Шева! Шева!».

Дублі Циганкова і Коноплянки, дебютний гол за збірну народженого у Львові Яремчука, бомбезна гра Зінченка — це було справді красиво!

Дивимося огляд матчу:

Так, у вересні 2013-го у тому ж таки Львові ми «взули» збірну Сан-Марино з рахунком 9:0, але 5:0 над «двоорлоголовими» сербами важать набагато більше! Приміром, на останній великий футбольний форум — ЧС-2018 — Сербія кваліфікувалася з першого місця в групі D, обійшовши Ірландію, Вельс, Австрію, Грузію та Молдову.

Вочевидь, про цей матч колись розповідатимуть онукам, атмосферу «Арени Львів» варто було б закатати в консервну баночку і вліпити етикетку «Еталонно–божественно-казкова і фартова», а продемонстроване нашими гравцями бажання та якість гри нам хотілося б бачити знову і знову. Віритимемо, що вони нас не розчарують…

За воротами

Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер Національної збірної України:

«Емоцій дуже багато, і вони тільки позитивні. Велике дякую всім уболівальникам, яких зібралося дуже багато і які несамовито нас підтримували. Вражений цією підтримкою.

Я думаю, що переломним моментом поєдинку стала наша вдала реалізація. Ведучи в рахунку, ми мали перевагу, позаяк серби змушені були відкриватись. Рахунок не має ніякого значення, головне — що ми провели хороший матч та заслужили цю перемогу.

Проте у Сербії дуже хороша команда, і нам буде важко з ними на виїзді.

Що я відчував, коли стадіон скандував: «Шева»? За час моєї ігрової кар’єри таких моментів було багато. Я щиро вдячний, це багато значить для будь-якого гравця та тренера. Мені насправді дуже приємно».

 

 

 

Сказали «Hasta la vista, Колумбіє!» — подужаємо й «Arrivederci, Італіє!»?

Чемпіонат світу з футболу U-20. 1/4 фіналу.  Колумбія U-20 — Україна U-20 – 0:1 (Данило Сікан, 11 хв.)

7червня 2019 року. Лодзь (Польща). Муніципальний стадіон «Відзева». Головний суддя Мустафа Горбаль (Алжир).

Збірна України U-20 перемогла колумбійців у чвертьфіналі і вийшла вже у півфінал Чемпіонату світу!

Єдиний гол було забито на 11-й хвилині зустрічі, а його автором став Данило Сікан. Взяття воріт вийшло дещо курйозним — голкіпер команди–суперника з якогось переляку вискочив за межі штрафного майданчика, дезорієнтував власного захисника — цим і скористався наш нестримний 18-річний нападник.

Нагадаємо, це вже четвертий влучний постріл гравця донецького «Шахтаря» (починав турнір у статусі резервіста!), що на правах оренди виступає за ФК «Маріуполь»!

Сьогодні ж, 11 червня, тримаємо кулаки за підопічних Олександра Петракова у півфінальному поєдинку з італійцями. Матч у польській Гдині розпочнеться о 18.30 — пряма трансляція на «UA: Першому».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel