Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
І навіть польський маршалек став на коліно перед українським Героєм

Станіслав Карчевський знайшов час, щоб особисто віддати шану бійцю-волинянину.

Фото volynnews.com.

І навіть польський маршалек став на коліно перед українським Героєм

Минулої суботи у селі Вовчицьк Маневицького району поховали Олександра Колбуна, який загинув у зоні ООС. 20-річний юнак, у котрого було досить непросте дитинство, віддав життя, виконуючи громадянський і військовий обов’язок у Луганській області

 

 

Зібрались усі односельчани, щоб провести в останню земну дорогу Олександра. Про це написав на сторінці у фейсбуці голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

«Хочу віддати належне і подякувати спікеру польського сенату Станіславу Карчевському, який, перебуваючи в нашому районі, знайшов час і особисто приїхав віддати шану Герою — українському солдату, котрий загинув у російсько–українській війні. Дуже приємно, коли один із найвищих посадовців Республіки Польща знає і усвідомлює, що наші військові боронять не тільки незалежну Україну, а й усю Європу! — зазначив він. — Маршалек польського сенату став на коліно перед українським солдатом! Вічна пам’ять герою–захиснику України».

До речі, того дня у Костюхнівці на Маневиччині відзначали 21-шу річницю Харцерської служби пам’яті на Сході. З цієї нагоди і перебував на Волині Станіслав Карчевський, який взяв участь в освяченні дерев’яної каплиці на честь польських легіонерів, торік реконструйованої за віднайденими фото оригінальної каплиці міжвоєнного часу.

Наші військові боронять не тільки незалежну Україну, а й усю Європу!

А минулої п’ятниці у селі Соснівка Пнівненської сільської ради Камінь–Каширського району в дорожньо–транспортній пригоді трагічно загинув учасник АТО 27–річний Андрій Приходько, котрий того дня повертався мотоциклом від своєї нареченої. Військову службу в зоні бойових дій на Сході України він проходив у 2015 році, певний час перебуваючи, як говорили його побратими, у самому пеклі війни. Живим та неушкодженим повернувся Андрій до мирного життя в своєму рідному селі, де його чекали, молячись до Господа, рідна мати–вдовиця та шестеро братів і сестер.

«У скорому часі після завершення Успенського посту, — повідомляється на сторінці у фейсбуці Камінь–Каширського благочиння, — у цій родині планували справити Андрієві весілля, але судилося зовсім інакше. 17 серпня на подвір’ї батьківської хати собором духовенства було звершено чин заупокійного відспівування новоспочилого Андрія. Поминальну молитву очолив камінь-каширський благочинний протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили настоятель місцевої парафії протоієрей Іоанн Фазан та прибулі священнослужителі».

Р.S. За дві доби (14 і 15 серпня) на Донбасі загинули чотири військовослужбовці, хоча офіційно повідомили тільки про одного. Інформацію з приводу цього, яка надійшла із різних джерел, подано на сайті ukr.lb.ua.

Марина ЛУГОВА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel