Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Слава Богу, не перевелися у нас ще поети в душІ – математики!

Фото bird-ukraine.pp.ua.

Слава Богу, не перевелися у нас ще поети в душІ – математики!

Трохи перефразовуючи знамениту Софію Ковалевську, сьогодні я задоволено чухаю свій животик: аж 25 учасників інтелектуального конкурсу справилися із завданням! Давненько такого не було. Ну ви ж розумієте, що я спеціально так захотів, щоб наші читачі згадали науку наук – математику, адже як казав колись про цей світ пан Піфагор: «Усе впорядковується відповідно до чисел». І ниньки, дякуючи Всевишньому за винайдення японцями серійних калькуляторів, бо так швиденько ще раз перевірив завдання, радію чужій перемозі. Хоча якій чужій? Ми вже давно однієї крові!

А перед тим, як повторити завдання, відповідь на яке сьогодні розкриємо, процитую ще й Леонардо да Вінчі: «Нехай той, хто не математик, не читає мене». ☺

«Гарбуз із секретом-38» (2019)

Розпочнемо з математики: спочатку треба вирахувати числа А і B.

1. (171 <  А < 183) : 5 + 4  = ?

2. (337 <  B < 344) : 3 – 98 = ?

І коли ви правильно розв’яжете ці завдання, то отримаєте дві цифри. Якщо їх зіставити, але, увага: тепер вже мова йтиме не про математику, а про зоологію… Отож, якщо їх зіставити, то вийде назва одного птаха. Але не того із негативним відтінком, котрий асоціюється з колоритною героїнею фільму «Весілля в Малинівці»...

Що за птаха ми заховали у гарбузі?

Аби довго не тягнути кота за хвоста, одразу оголошуємо розв’язок: «1. 40 (Сорок). 2. 16 (Пуд). Сорокопуд».

Серед тих 25 учасників, хто надіслав есемеску з правильним словом-відповіддю «Сорокопуд», фортуна цього разу всміхнулася двом волинянам: лучанці Марії Максимчук («У мене математичний склад розуму, тож справилася буквально за півтори хвилини») і ковельчанинові Андрію Куяві («Розгадав десь за хвилину. Я ж медик, у школі добре знав математику, їздив на олімпіади… І сини мої розв’язали, що це сорокопуд»).

А зробила вас багатшими на 100 гривень авторка дебютної збірки поезій «Інкрустації на лезах вечорів» лучанка Наталка Мурахевич, хоч ми її знаємо із фейсбуку як класного прозаїка-філософа-лірика, котра й провела урочисте жеребкування в присутності Грицька Гарбуза й сорока п’яти дуже «цікавих» «волинців».

Щоб отримати грошову винагороду, треба на адресу редакції надіслати копії першої та другої сторінок свого паспорта, а також ідентифікаційного коду (номер телефону нашої бухгалтерії: (0332)72-71-07).  

Час оголошувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом-43» (2019)

«Джулія увійшла з великим підносом: «Кеп, ваш улюблений філе-міньйон із рисом, гірчичний соус, горішки і вода.  Боб, як ви замовляли – лазанья болоньєзе і томатний сік», – усміхнулась. «О, як смачно пахне, – підморгнувши, Стівен Плейн поглянув на страву напарника. – Наступного разу я теж таке хочу». «Джу, – усміхнувся Боб, – а мені, будь ласка, принесете, як у кепа, бо теж слинка потекла…».

Сьогодні ми заховали слово, яке означає місце, де відбувається ця подія.

Щоб отримати грошову винагороду, треба на адресу редакції надіслати копії першої та другої сторінок свого паспорта, а також ідентифікаційного коду (номер телефону нашої бухгалтерії: (0332)72-71-07).

Що ми заховали в гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 6 листопада тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Наталія Мурахевич»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

  Це цікаво

Сорокопуд, або терняк, ґіб (Lanius) (на фото сорокопуд чорнолобий) належить до роду горобцеподібних птахів родини сорокопудових (Laniidae). Довжина тіла 18 – 35 см, вага 25 – 100 г.

Як зазначає Вікіпедія, сорокопуди живляться комахами й іншими безхребетними, також мишовидними гризунами. Корисний птах.

На планеті Земля нараховується 26 видів сорокопудів, у фауні України – 4.

Грицько ГАРБУЗ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel