Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Депутат із «Слуги народу»  відсидів за групове зґвалтування

Як гадаєте: складе Роман Іванісов депутатський мандат після оприлюднення такої інформації про нього?

Фото kvasyliv.rv.ua.

Депутат із «Слуги народу» відсидів за групове зґвалтування

Знову скандал і знову із сексуальним присмаком. Тільки країна закінчила пліткувати про те, як нардеп Богдан Яременко замовляє собі проституток просто у сесійній залі парламенту, як з’явилась новина значно тривожніша — виявилось, що його колега по фракції Роман Іванісов у бурхливі 1990-ті був засуджений за групове зґвалтування

«Я знаю, як людина почуває себе перед смертю»

Нардеп Іванісов, який був обраний від «Слуги народу» у Рівненському районі Рівненщини, спочатку намагався заперечувати цей факт, обережно висловлювались і в його політсилі. Однак крапки над «і» розставили архівні документи, свідчення самої жертви, а також колишнього працівника Маріупольської колонії, де відбував покарання скандальний «слуга».

Деталі цієї історії шокують. Про них телефоном розповіла ТСН сама жертва зґвалтування. За її словами, над нею, затягнувши в машину, поглумилась група з чотирьох хлопців. Це сталося, коли жінці було 25 років. На момент інциденту вона мала малу дитину, яка досі не знає про цю подію.

Постраждалу, як сама розповідає, силоміць заштовхали в авто в селищі Більмак (раніше — Куйбишеве) Запорізької області, били і ґвалтували. «Не кожен знає, як людина себе почуває перед смертю. А я знаю, як це — із життям прощатися, з дитиною подумки теж, їй тоді було два роки, — говорить вона. — Це дійсно було насильство. Я йшла з подружкою, вони насильно запхали мене в машину, тягнули за волосся, у мене вся голова була «синя».

За її словами, над нею, затягнувши в машину, поглумилась група з чотирьох хлопців. Це сталося, коли жінці було 25 років.

«В автомобілі їх було четверо — двом, здається, по 16 літ і двом по 19, — продовжує жінка. — Серед них був син мера Бердянська, прізвище я вже не згадаю. Справу вели запорізькі слідчі, саме із Запоріжжя, тому що в Куйбишевому в нас усе хотіли зам’яти. У мене десь є вирізка з газети, де написано приблизно так: «Жертву ґвалтували в мерській Волзі» (насправді — «Жертву насиловали в служебной «Волге» главы госадминистрации», видання «Киевские ведомости» від 28 вересня 1995 року. — Ред.). Усі в Куйбишевому про це знали, в мене плювали, — розповіла потерпіла. — Усі четверо отримали різні терміни, і жоден із них не відсидів свій повністю».

Справді, за гратами Роман Іванісов пробув лише пів року, бо його… своїм указом помилував тодішній президент Леонід Кучма! Кажуть, постарався батько ґвалтівника, який був при грошах. «Простих хлопців» за такі злочини навряд чи милували б.

Кохали… «неприродним способом»

Відомий журналіст Юрій Бутусов оприлюднив розповідь підполковника Павла Краморова, який зараз перебуває на пенсії, а в середині 1990–х працював у Маріупольській колонії, де відбував покарання гвалтівник. За його словами, на час скоєння злочину Іванісову було 17 років, що і стало для нього пом’якшувальною обставиною. А судили тоді хлопця за декількома статтями. «По–перше, 117–та через 17–ту, це замах на злочин і не доведення злочину до кінця. Тобто, спершу він зробив спробу зґвалтування, але не зміг, там було так написано: «Іванісов не довів свій злочинний умисел до кінця із незалежних від нього причин — через відсутність ерекції». Але потім він все таки зґвалтував, тож отримав 118–ту — зґвалтування неприродним способом, тобто змусив потерпілу зробити мінет», — відверто розповів колишній працівник колонії.

Спершу він зробив спробу зґвалтування, але не зміг, там було так написано: «Іванісов не довів свій злочинний умисел до кінця із незалежних від нього причин — через відсутність ерекції». 

«Чіпати його (Іванісова. — Ред.) не чіпали, начальник загону особисто за цим наглядав. Тато, думаю, постарався. Він був «запакований», «грівся» добре, ділився передачами. Звільнився умовно–достроково», — підсумував оповідач.

Зі свого боку Юрій Бутусов, посилаючись на дані видання «Цензор. Нет», додав, що скандал навколо нардепа Романа Іванісова і розкриття деталей його біографії пояснюються «переділом сфер контролю над нелегальними бурштиновими копальнями у Рівненській області». Нібито в ньому фігурує регіональне керівництво «Слуги народу» і нові ватажки різних угруповань силовиків.

…Нам казали, що у новий парламент набирають чесних «людей з народу». Але ж народ — це не тільки махінатори, брехуни, любителі повій, гвалтівники, казнокради та «рішали»! Сподіваємось, що ці дикі скандали були останніми, і фракція Зеленського перестане шокувати українців своїми «слугами». Тим паче, що пана Іванісова після таких публікацій нібито виключили з фракції «Слуга народу».

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel