Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У 82 роки не пізно і диктант написати, і злодія віддубасити

Показати дулю загарбницькій Москві просто — достатньо вивчити українську.

Фото glavcom.ua.

У 82 роки не пізно і диктант написати, і злодія віддубасити

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Браво! Пенсіонерка вивчила українську і написала радіодиктант без помилок

82-річна Тамара Щербань (на фото) із Дніпропетровщини освоїла державну мову у зрілому віці і перевірила свої знання під час щорічної загальнонаціональної акції, присвяченій українській мові

«Батьки мене цілеспрямовано віддали в російську школу, тому що час був такий, і тоді на все містечко була одна українська школа, а в нашій — лише один урок української. Але все таки дещо я чула від дідуся, від сусідів. Було абсолютно не важко, можливо, у мене просто здібності до цього є… Мене зараз уже навіть дратують російськомовні телеканали, хоча я абсолютно толерантна до всіх. Та я все таки, мабуть, абсолютна українка», — розповіла жінка.

Радіодиктант вона писала вперше, вийшло майже без помилок. Лист із написаним вона не надсилала, бо поки не опанувала інтернет. Обіцяє, що наступного року і напише, і надішле.

Що, ви сумніваєтесь, що ця пані зможе дати раду з інтернетом? Ми — ні!

 

Пробігти по машині поліції: новий незаконний «челендж» наших підлітків

Правоохоронці заявили про випадки нового незаконного та небезпечного виду розваг у малолітніх, які вискакують на дахи їхніх машин, знімають на відео та викладають це у соціальні мережі

Правозахисники повідомили про щонайменше два таких трафунки цього року, які стались у Рівному та Чернівцях. Вони попереджають, що за подібні витівки хлопцям загрожує штраф та ув’язнення строком до шести місяців. Перший випадок трапився у січні цього року у Рівному. Тоді хлопець вискочив на патрульне авто і пробігся дахом. «Бігуна» швидко затримали, а суд покарав його за статтею про хуліганство і штрафом у 10200 гривень. Хулігана у Чернівцях, який повторив цей трюк, теж затримали. Йому загрожує чималий штраф, а також піврічне ув’язнення.

Чесно кажучи, якийсь дивний «челендж». Заплатити 10 тисяч, щоб пробігтись дахом машини?..

 

«Я добра до тварин»: польська студентка цинічно образила українку

За Бугом розгорівся скандал через публічні ксенофобські висловлювання студентки–медика на адресу нашої співгромадянки. Польська прокуратура порушила дисциплінарне провадження, а хамку відсторонили від навчання в університеті

Студентка медичного факультету Вармінсько–Мазурського університету в Ольштині розмістила в соцмережах відео, записане у поїзді. На ньому дівчина дозволила собі різкі висловлювання в бік українки, яка нібито зайняла її місце у вагоні. Використавши такі словосполучення, як «українська к*рва», «стерво»та «*бана прибиральниця», полька заявила, що спеціально придбала два квитки, щоб було куди розмістити ноги. Мовляв, бо може собі це дозволити, на відміну від українки. «Я мала би піти до кондуктора, але я добра до тварин», — заявила дівчина.

Керівництво університету швидко відреагувало на відео — студентку відсторонили від навчання. Винуватиця скандалу записала інше відео, на якому попросила вибачення. Заявивши, що це був невдалий жарт. «Вибачте, я не думала, я просто дурна», — наголосила вона. Тепер питання, чи повірить в її каяття прокуратура, яка відкрила провадження за статтею, що передбачає ув’язнення на три роки?

Прикра історія, але тут варто відзначити швидку та правильну реакцію на неї як керівництва університету, так і польських правоохоронців.

 

Таким біцепсам, як у бабці Уіллі, і Шварценеггер позаздрити може.
Таким біцепсам, як у бабці Уіллі, і Шварценеггер позаздрити може.

 Спортсменка на дев’ятому десятку відлупцювала злодія… столом

82–річна бодібілдерка Уіллі Мерфі з американського містечка Рочестер, що неподалік Нью–Йорка, не побоялася крадія, який вломився до її хати, і дала йому відсіч

За словами Уіллі, вона була сама вдома, коли в її двері подзвонив чоловік і попросив викликати йому «швидку». Жінка відчула, що тут щось не те, зателефонувала в поліцію і відмовилася впускати його. Тоді харцизяка вирішив вибити двері і вдертися в будинок. Але на цьому його «подвиги» закінчилися.

Бабуся не розгубилася і схопила перше, що їй потрапило під руку… стіл, і гепнула ним грабіжника. Стіл зламався, тоді вона взяла ніжку від нього і продовжила гамселити злодюгу. На додачу, щоб повністю нейтралізувати чоловіка, бризнула йому в обличчя шампунем. А на завершення пройшлась по хребту держаком від мітли. Тож поліція, яка прибула на виклик, повезла зловмисника не у відділок, а у лікарню.

Звідки ж така сила у літньої людини? Справа в тому, що Уіллі Мерфі — доволі відома особа в США. Вона — бодібілдерка. Попри вік, жінка продовжує «качатись» у спортзалі. Про неї робили сюжети відразу кілька великих телеканалів.

Грім–бабуся!

 

Хокеїст втратив 9 зубів після удару шайбою 

Але все одно продовжив гру!

Захисник хокейної команди «Флорида» Кіт Яндл позбавився аж дев’яти зубів у матчі регулярного чемпіонату НХЛ проти «Кароліни». Під час першого періоду Яндл отримав болісний удар шайбою в обличчя і, закривавлений, відразу ж пішов у роздягальню. Попри моторошну травму, у третьому періоді Кіт повернувся на лід («Флорида» поступилася «Кароліні» з рахунком 2:4.), а наступного дня зіграв проти «Баффало». Операцію йому зробили в перерві між цими матчами.

Таку жагу до поєдинку навіть попри серйозну травму можна пояснити тим, що останній став для Яндла 821–м без перерви в НХЛ, а це найдовша серія в історії серед граючих хокеїстів. Тобто рекорд.

Telegram Channel