Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ех, не вийшло  із Грицька Гарбуза Святого Миколая…

Волинь-нова

Ех, не вийшло із Грицька Гарбуза Святого Миколая…

Уже наготував я подарунки для тих, хто відгадав завдання, і листи прийшли до мене класні від вас, аж тут «дзвінок» від головного редактора: треба поступитись місцем рекламі, бо завдяки їй «Цікава газета на вихідні» й тримається на плаву. «А любов же не знімеш». Не знімеш — вона потрібна всім. І мені — теж

Але, Богу дякуючи, і з різкою я до вас не прийшов. А з новим завданням. Сподіваюся, для найвідданіших наших шанувальників це також буде своєрідним подарунком. На Миколая від Гарбуза. ☺

«Гарбуз із секретом» — 51 (2019)

Цього разу ми заховали слово, що означає заняття, яке вигадав один пан зі Сходу. Воно нині дуже модне в ділових колах. Он і одна з наших файних партнерок на ім’я Вікторія із також файного міста Тернополя навіть «прописала» в трудовому розпорядку, що їй мають виділити півтори години у робочий час на це заняття. Грицько Гарбуз про таке навіть і не мріє…. А дарма, кажуть бувалі у бувальцях і та ж файна пані Вікторія, — це ж так корисно для здоров’я і світопізнання.

Отож слово імені винахідника складається: 1) зі сполучника; 2) з кореня однієї з найвідоміших у світі не східних гірських систем; 3) назви найбажанішої (і найприкрішої) нічиєї в одн ій із найдревніших на планеті ігор; 4) зі слова (в якому закреслили останню букву) на позначення суму, скорботи, що вживається в дуже сумній пісні «Піккардійської терції».

Ті, хто складе це ім’я, в інтернеті легко знайдуть відповідь. А якщо у вас нема інтернету, просто згадайте пісню Атоса із фільму «Д’Артаньян і три мушкетери» або популярну українську народну про обійми–поцілунки дівчини — «перепелички», котра не любить працювати самотньо. Головні слова у них і є визначальною характеристикою заняття, яке маєте розгадати.

Що за слово ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 31 грудня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Світлана Костюк»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ​.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel