Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Одягаємо малечу правильно

Фото zsbooka.livejournal.com.

Одягаємо малечу правильно

Чимало батьків узимку занадто кутають дітей. Це приносить більше шкоди, ніж користі

Одягати малюка до пів року потрібно за принципом «плюс один». Це означає, що кількість шарів одягу має бути на один більшою, ніж у дорослого. Чим старша й активніша дитина, тим менше його потрібно. Якщо вбрання затісне — кров нормально не циркулюватиме, а це збільшує ризик обмороження. Найвища тепловіддача — біля голови, рук і ніг. Тому особливо слід подбати про теплу шапку, шарф, рукавиці та взуття.

Дуже добре, якщо дитина має термобілизну. Матеріал, з якого вона виготовлена, — суміш синтетики і вовни. Перша виводить надлишки вологи, а друга зберігає тепло. Тому маляті буде тепло і сухо, якщо навіть воно активно рухатиметься. Однак діти часто мають алергію на вовну. У такому разі краще одягнути футболку з довгим рукавом, водолазку або светр із льону чи бавовни з додаванням синтетики. Речі із чистої бавовни спеціалісти не рекомендують, оскільки вони добре вбирають вологу й охолоджуються.

Виділяють чотири діапазони зимової температури, відповідно до яких потрібно одягатися.

Речі із чистої бавовни спеціалісти не рекомендують, оскільки вони добре вбирають вологу й охолоджуються.

Мінус 5 — плюс 5 градусів. При такій температурі комплект брання дитини має складатися з термобілизни або колготок і футболки з довгим рукавом, комбінезону на синтепоні, бавовняних шкарпеток, теплих черевиків з устілками, вовняної шапки і рукавичок.

Мінус 5 — мінус 10. Не забудьте про додатковий шар, наприклад легку лляну, бавовняну або синтетичну водолазку, і одягніть ще одні шкарпетки — вовняні.

Мінус 10 — мінус 15. Термобілизна плюс комплект одягу з флісу (штучної тонкої вовни). Теплі черевики можна замінити валянками. Обов’язковий комбінезон на пухові з капюшоном, рукавички — вовняні або з підкладкою з хутра.

Мінус 15 — мінус 23. У таку погоду краще сидіти вдома. Якщо ж вийти на вулицю необхідно, скоротіть час прогулянки.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel