Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Польського митника покарали за брехню

Спритнику афера не вдалася.

Економічна правда

Польського митника покарали за брехню

Старший спеціаліст митно–податкової служби в місті Свіднік Республіки Польща приїхав в Україну, аби продати своє авто, й успішно це зробив

Проте чоловік при цьому хотів отримати у Польщі ще й страхову суму за шкоду, нібито заподіяну майну. Він прийшов у Ковельський відділ поліції та заявив, що автомобіль у нього вкрали. Правоохоронці ж, встановивши місцезнаходження транспортного засобу, з’ясували реальну ситуацію і згодом повідомили спритному іноземцю про підозру у поширенні з корисливих мотивів завідомо неправдивої інформації про крадіжку.

Проте чоловік при цьому хотів отримати у Польщі ще й страхову суму за шкоду, нібито заподіяну майну. Він прийшов у Ковельський відділ поліції та заявив, що автомобіль у нього вкрали.

Ковельський міськрайонний суд, затвердивши угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Ковельської місцевої прокуратури та громадянином Республіки Польща, призначив іноземцю, обвинуваченому у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину, покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500 гривень).

Наталка МУРАХЕВИЧ.

Telegram Channel