Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Немає хліба, немає миру —  то нате феєричні видовища!

Обшуки в спортклубі «5 елемент».

Фото Гарік КОРОГОДСЬКИЙ/Facebook.

Немає хліба, немає миру — то нате феєричні видовища!

Цими днями правоохоронці прийшли з обшуками за адресами, пов’язаними із Петром Порошенком та партією «Європейська солідарність», яку він очолює, в тому числі і в її центральний офіс

В Одесі співробітники НАБУ «трусили» редакцію телеканалу «Думская TV». Вони заявили, що обшуки не пов’язані із журналістською діяльністю, а із тим, що у правоохоронців є питання до власника будинку. Дуже схоже на стандартну «відмазку», коли треба закрити рот журналістам. Так, до речі, вважають і на самому телеканалі, де заявили про «політично мотивований тиск на свободу слова у ЗМІ».

Коли ДБР прибуло з обшуками в офіс партії Порошенка, ветерани АТО прийшли захистити «Європейську солідарність».
Коли ДБР прибуло з обшуками в офіс партії Порошенка, ветерани АТО прийшли захистити «Європейську солідарність».

 

Про ймовірні справжні мотиви дій силовиків розповів народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв: «Обшуки НАБУ на одеському телеканалі «Думская ТБ», який належить Михайлові Шмушковичу, першому заступнику голови «Європейської солідарності» в області, почалися наступного дня після того, як голова одеської парторганізації Олексій Гончаренко закликав директора НАБУ Артема Ситника піти у відставку через внесення останнього в базу корупціонерів. У Януковича це називалося «прілєтєла отвєточка», — написав він.

Цього ж дня люди в масках влаштували обшук у київському спортивному клубі «5 елемент», який пов’язують із Порошенком. За словами прессекретаря Державного бюро розслідувань Анжеліки Іванової, слідчі дії проходили у рамках розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко, — про купівлю–продаж заводу «Кузня на Рибальському» і можливе зникнення матеріалів із ситуативної кімнати в Офісі Президента (нагадаємо, що ДБР за заявами одіозного Андрія Портнова розслідує 14 справ, у яких фігурує Порошенко. — Ред.).

— Обшуки почались наступного дня після того, як голова одеської парторганізації Олексій Гончаренко закликав директора НАБУ Артема Ситника піти у відставку через внесення останнього в базу корупціонерів. У Януковича це називалося «прілєтєла отвєточка, — зазначив Володимир Ар’єв.

Свідком «масок–шоу» став відомий столичний бізнесмен Гарік Корогодський, який якраз займався у спортзалі: «Наліт СБУ (так вони представилися) на «5 елемент». Так, це бізнес Порошенка. Так, я не люблю Порошенка сильно, і ви це знаєте. Але — перевіряючі відмовилися показати юристам хоч який–небудь документ. Так, у них автомати…» — написав він.

Крім цього, зранку 20 грудня невідомі у балаклавах заблокували роботу Відкритого офісу партії «Європейська солідарність» у Києві. Молодики спортивної статури із прихованими обличчями заступили вхід на робочі місця і довго не представлялися. Врешті–решт з’ясувалося, що ця «спец­операція» проводиться співробітниками Державного бюро розслідувань, директор якого Роман Труба, як нагадують у «Європейській солідарності», є фігурантом «касетного скандалу», з котрого суспільство дізналося про пряме ручне управління ДБР з боку Офісу Президента Зеленського.

Якраз напередодні фракція «Європейська солідарність» у парламенті оприлюднила вимогу створити Тимчасову слідчу комісію щодо незаконної діяльності директора ДБР та високопосадовців, які впливають на його рішення. Тож цілком ймовірно, що у цьому випадку це вже була «отвєточка» від ДБР.

У зв’язку з цим «Європейська солідарність» виступила із заявою, у якій назвала обшуки у своєму офісі та в редакції телеканалу «Думская ТБ» в Одесі «скоординованою роботою силовиків з метою політичних переслідувань». «Дії силовиків — це елементи шоу, яке влада намагається згодувати українським громадянам замість реальних успіхів. Немає хліба, немає миру — то потрібні феєричні видовища», — йдеться у заяві.

У партії нагадали, що про неприпустимість політичних переслідувань опозиції неодноразово попереджали і міжнародні партнери України. Зокрема, в підсумковій резолюції Парламентського комітету асоціації України з ЄС європарламентарі закликають нову владу не вдаватися до політичних переслідувань.

На жаль, поки що «слуги» до цих закликів не дослухались, і Володимир Зеленський продовжує іти стежкою Віктора Януковича, який, як пригадуєте, за надуманими звинуваченнями посадив Юлію Тимошенко. А Зеленський напосівся на Порошенка — свого теперішнього головного політичного опонента.

Петро МАКАРУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel