Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Карантин із малечею

Яке це щастя, коли тато вдома!

Фото furkannesli.net.

Карантин із малечею

Переважна більшість людей нині вдома (дехто працює дистанційно), тому слід по–новому організовувати своє життя, особливо сім’ям із малими дітьми

Тож чим зайняти найменших членів родини?

Звісно, слід дотримуватись розпорядку дня: чищення зубів, зарядка, прогулянка (якщо це можливо), денний сон та інші звичні для дитини ритуали повинні бути щодня. Дуже важливими є спільні прийоми їжі. Графік потрібен, щоб дитина мала певні межі, в яких вона буде більш організованою. Так і батьки встигатимуть більше, і малеча отримуватиме достатньо уваги.

Те, як наповнювати весь інший час, залежить від уподобань дитини. Найбільш продуктивною є перша половина дня. Тому всі заняття, які спрямовані на розвиток, краще планувати до обіду.

Змушувати дитину не потрібно. Хоче читати — можемо почитати, вирішує складати пазли — займемось цим. Не варто планувати список занять і виконувати їх по черзі: дуже важливо прислухатись до малят та їхніх бажань.

На період карантину батькам або іншим членам сім’ї треба домовлятись, хто коли сидітиме з малюками. Одному дорослому повноцінно працювати та приділяти дитині достатньо уваги буде важко — малеча рідко може три години спокійно гратись, не відволікаючись.

На час карантину потрібно підготуватись і знайти нові ігри: малеча не зможе робити одне й те саме щодня.

Планувати всі активності варто з урахуванням інтересів дитини, бо для кожного віку вони свої. Час, який зараз батьки проводять із малечею, можна використовувати для спільних приготувань їжі, занять йогою чи танцями, наведення порядку вдома. Її варто залучати та заохочувати до домашніх справ.

Удома можна гратися і з кінетичним піском, пластиліном, робити аплікації з паперу. Для дітей важливо, коли батьки спілкуються з ними на одному рівні: наприклад, сідають на килим і разом щось роблять.

На час карантину потрібно підготуватись і знайти нові ігри: малеча не зможе робити одне й те саме щодня. У YouTube чи навіть у соцмережах інших мам можна запозичити багато ідей. Варто стежити за кількістю солодкого, яке полюбляють діти. Ласощі збуджують дитину: їй важче заснути, складніше сконцентруватись на чомусь.

Для ігор та розваг не використовуйте часто гаджети. Краще звідти видалити усе зайве й залишити лише додатки для розвитку та навчання. Наприклад, після прочитання енциклопедії дитина зацікавилась Антарктидою — це чудово, можна наступного дня показати відео на цю тему.

Не варто сприймати карантин як те, що ускладнює життя. Використовуйте його для того, щоб провести більше часу з дітьми: вони насправді дуже потребують нашої уваги. І навіть разом розкласти речі після прання — це вже чудова спільна активність.

Джерело: the village.com.ua.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel