Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Російський «гумконвой»  у Києво-Печерську лавру — це спецоперація Кремля «вовк в овечій шкурі»

«Допомога» від країни, в якої зараз найвищий рівень росту пандемії, — це вже не «дари волхвів», а біотероризм якийсь.

Фото ukrinform.ru.

Російський «гумконвой» у Києво-Печерську лавру — це спецоперація Кремля «вовк в овечій шкурі»

Якщо влада України погодиться на цю провокацію, це буде зрадою національних інтересів держави

Росія хоче доставити «гумдопомогу» Києво–Печерській лаврі через захворювання священників Московського патріархату на коронавірус. Підключили до акції навіть публічних осіб, російських артистів та інших прибічників режиму Путіна. Все це для того, щоб інформаційно «натягнути на вовка шкуру вівці». Про це заявила народний депутат із фракції «Європейська солідарність» Ірина Фріз.

«Росія стоїть за тим, що саме УПЦ МП закликала вірян не боятися та йти на Великодні свята до їхніх храмів. Фото зі Святогірської та Почаївської лаври в пасхальні дні є доказом того, що порушувались не лише карантинні заходи, а й того, що в такий спосіб Кремлем через московську церкву в Україні проводилась спецоперація на наших теренах», — нагадує Ірина Фріз. Вона також наводить імовірний план такої операції спецслужб Кремля:

Перший крок. Створення в лаврах — Києво–Печерській, Святогірській, Почаївській — спалахів на захворювання COVID-19.

Росія стоїть за тим, що саме УПЦ МП закликала вірян не боятися та йти на Великодні свята до їхніх храмів.

Другий. Збір «гумдопомоги» та вимога РФ до України прийняти її. Цей вантаж доставлять під військовою охороною і в супроводі представників розвідки, як це було, наприклад, в Італії.

Третій. Взяття де–факто цих територій під абсолютний контроль з метою проведення акцій з дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті, створення картинки для ЗМІ, дискредитації України тощо.

Фріз застерігає представників влади в Україні від участі в реалізації планів країни–агресора. «Допуск під будь–яким виглядом цих «гуманітарних» вантажів до Києва чи інших міст є прямою зрадою національних інтересів держави», — заявила представниця «Європейської солідарності».

Ірина Фріз наголошує, що Росія має насамперед займатися власними проблемами, адже кількість інфікованих коронавірусом там постійно зростає. «Тож нехай допоможуть спочатку собі», — зазначає нардеп.

Коментар

Віктор ЄЛЕНСЬКИЙ, релігієзнавець:

«Вважаю, що МЗС і Мінсоцполітики мали б негайно відреагувати на цю вкрай зворушливу і більш ніж гуманну ініціативу. І категорично запропонувати РФ, яка визначена Верховною Радою як країна, що вчинила проти України військову агресію:

— виплатити компенсації сім’ям загиблих військово­службовців і цивільних осіб внаслідок російського вторгнення в Україну;

— відшкодувати збитки, яких зазнала Україна в ході війни з РФ, і які тільки за 2014 рік оцінюються в 1 трильйон (один і дванадцять нулів) гривень;

— повернути вивезені в Росію Донецький «Топаз», Луганський хіміко–фармацевтичний і трубопрокатний, Стаханівський вагонобудівний, Харцизький машинобудівний і ще як мінімум три десятки заводів;

— повернути 44 тисячі квадратних кілометрів анексованих українських земель.

А пірамідон із тетрацикліном (ліки. — Ред.) монахам є кому купити. Без конвою».

Дарія КЛИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel