Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Рада б курочка на бенкет не йти,  та за чубчик тягнуть

Смачна і швидко готується.

Фото evahappyma.com.ua.

Рада б курочка на бенкет не йти, та за чубчик тягнуть

Кажуть, нема риби над линину, а м’яса — над свинину. Проте багато хто полюбляє курятину. Що ж, про смаки, як мовиться, не сперечаються. Вона має і свої мінуси, і переваги. А що вже страв із м’яса птиці — не злічити! Упевнені: котрась із них обов’язково припаде вам до вподоби

Салат «Леді»

Дуже смачно, просто і швидко

 

 Інгредієнти: 300 г курячого філе, 150 г огірків, 150 г консервованого горошку (1/2 банки), 150 г сметани, пучок кропу, сіль до смаку.

Приготування. Куряче філе відварити до готовності, остудити, покраяти кубиками середньої величини. Огірки порізати так само. Кріп дрібно посікти. Додати горошок, заправити сметаною, посолити й вимішати.

Салат «Чикаго»

У цій закусці відмінно поєднуються гриби, копчена курятина і свіжі помідори. Страва виходить смачною, соковитою і ситною. Крім того, салат яскравий і красиво виглядає на столі, згодиться і на свято, і на обід або вечерю

 

 Інгредієнти: 300 г печериць, 1 цибулина, 3 яйця, 500 г курячого філе копченого, 1 великий помідор, 150 г твердого сиру, 150 г майонезу, 30 мл олії, сіль, мелений чорний перець до смаку.

Приготування. Яйця зварити, охолодити і потерти. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити до золотистого кольору, додати покраяні скибочками гриби, посолити й поперчити. Тушкувати печериці, поки не випарується зайва волога. Курятину й помідори нарізати соломкою. Натерти на тертці твердий сир. Скласти салат в роз’ємній формі, змастивши дно і боки майонезом. Інгредієнти викласти у такій послідовності: копчена курятина; сир + майонез; половина яєць + майонез; гриби з цибулею; половина яєць + майонез; помідори. Перед подачею на стіл салат поставити в холодильник на 30 хвилин.

Салат «Мурашник»

Цікава і незвична страва до святкового столу. Готується досить швидко, не потребує тривалого просочення. Хрустка картопля надає їй пікантної нотки

 

 Інгредієнти: 300 г курячого філе, 2 великі картоплини, 2 помідори, 1 огірок, 100 г твердого сиру, 2 ст. л. майонезу, 70 мл олії, сіль, перець до смаку.

Приготування. Огірок натерти на тертці для моркви по–корейськи і викласти на сито, щоб позбутися зайвої вологи. Твердий сир також натерти. Помідори розрізати, видалити рідку середину з насінням, а м’якоть покраяти соломкою. Куряче філе відварити до готовності, а потім розібрати на волокна. Картоплю почистити й натерти на тертці для моркви по–корейськи, зсипати її в миску і залити водою, а потім перекласти на паперовий рушник, щоб просушити. У сковороду налити олії, добре прогріти й обсмажити на ній картоплю до золотистого кольору невеликими порціями. Знову викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Майонезом наповнити кондитерський мішок. На дно салатника викласти спочатку 2/3 частини м'яса, огірків, помідорів (злегка присолити їх), сиру, змащуючи кожен пласт майонезом. Потім шари повторити, роблячи їх доверху вужчими. Готовий салат присипати смаженою картоплею і подавати до столу.

Вершкові курячі котлети

Вони виходять соковитими й ароматними. Страва відмінно поєднується практично з будь–яким гарніром

 

 Інгредієнти: 800 г курячого філе, 100 г вершкового масла, 200 г батона, 200 мл вершків, сіль і чорний мелений перець до смаку, панірувальні сухарі, соняшникова олія.

Приготування. М'якуш батона скласти в окрему ємність, залити вершками. Пропустити куряче філе через м'ясорубку. Розтопити вершкове масло та охолодити його. Перекласти вимочений хліб у фарш, додати вершкове масло, сіль і перець. Вимісити масу руками і помістити в холодильник на 20 хвилин. У тарілку насипати панірувальних сухарів, сформувати котлети, обваляти їх у сухарях і обсмажити в невеликій кількості розігрітої олії до золотистої скоринки з усіх боків. До столу подавати гарячими.

Перець із гострою курятиною

В якості гарніру до цієї страви підійде варений рис або смажена цвітна капуста

 

 Інгредієнти: 1 кг курячого філе, 1 л курячого бульйону, 1 зубчик часнику, 4 великі червоні перці, 2 ст. л. гострого соусу чилі, сіль і перець за смаком.

Приготування. Промийте і поріжте курятину на кілька частин, залийте бульйоном, додайте сіль та часник і поставте її в мультиварку на 2–3 години (або варіть на найслабшому вогні). Потім вийміть філе і покрайте його на дрібні шматочки. Розріжте перці навпіл, видаліть серцевину. Викладіть у них курятину, залийте гострим соусом, накрийте їх фольгою і поставте запікатися на 20–30 хвилин.

Фаршировані крильця з гарніром із кабачків

Часу на приготування доведеться витратити чимало, але страва того варта

 

 Інгредієнти: 10 курячих крилець, 400 г курячого фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, 1 солодкий перець, 3–4 зубчики часнику, 4 скибки сухого білого батона, 3 ст. л. зелені петрушки, сіль, перець, сухі трави; для маринування — 2 ст. л. олії, 4–5 зубчиків часнику, 1 ч. л. солодкої паприки, сіль, сухі трави; для гарніру — кабачки, 2–3 головки молодого часнику, цибуля ріпчаста, масло, сіль.

Приготування. Крильця помити, надрізати по колу біля кісточки й акуратно, вивертаючи, відокремити м’ясо від кісточки. За допомогою маленького ножа надрізати жилки наступного суглоба. Знімати шкірку без поспіху, щоб не пошкодити. В останньому суглобі кісточки просто вивернути і вийняти. Крильця посолити, поперчити, приправити спеціями. Поки вони замаринуються, приготувати фарш. Булку замочити в теплій воді й відтиснути. Цибулю порізати кубиками, спасерувати. Часник дрібно порізати. З м'яса, булки, яйця, цибулі, часнику, солі та спецій приготувати пастоподібну масу. Перець нарізати кубиками, петрушку подрібнити, додати в масу і перемішати ложкою. За допомогою кулінарного пакета наповнити фаршем підготовлені крильця, намагаючись втиснути фарш якомога глибше. Деко змастити олією, викласти крильця, навколо — скибочки цибулі, цілі головки часнику зі зрізаними чубками. Крила змастити олією, посипати паприкою. Запікати, не накриваючи, 50 хвилин при 180 градусах, час від часу змащуючи жиром, що стікає на дно.

Тим часом на гриль–сковороді запекти кабачки, нарізані скибками завтовшки 1 см. Приготувати часникову намазку для кабачків: вибрати із запеченого часнику зубчики, протерти їх через сито, посолити, розвести підливкою з крилець. Перед подачею змастити нею кабачки.

Гомілки, запечені у листковому тісті

Тісто стає хрустким і золотистим, а м'ясо відмінно пропікається. Та й вигляд у цієї страви святковий

Інгредієнти: 5 курячих гомілок, 1 ст. л. приправи до курки, 1 ч. л. чорного запашного перцю, 1,5 ч. л. солі, 500 г листкового бездріжджового тіста, олія для смаження, білий кунжут для посипання; для змащування — жовток + 1 ч. л. води.

Приготування. Попередньо розморозити листкове тісто. Курячі гомілки вимити, обсушити, натерти сіллю і посипати меленим чорним перцем та спеціями, залишити на 15 хвилин. Потому обсмажити гомілки на сильному вогні на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до золотистої скоринки і викласти на паперовий рушник, щоб увібрав у себе зайвий жир.

Листкове тісто розкачати у пласт завтовшки 5 мм і розрізати на смужки шириною 2 см. Кожну гомілку, трохи відступивши від краю кістки, обмотати по спіралі стрічками тіста так, щоб вони заходили одна на одну. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки. Кісточки гомілок, не закриті тістом, обгорнути фольгою. Змастити тісто жовтком і посипати кунжутом. Випікати при 190ºC у попередньо розігрітій духовці приблизно 45–50 хвилин. Подавати до столу можна як гарячими, так холодними.

Telegram Channel