Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мер Праги отримав охорону через загрозу російського теракту

Конєв взяв Прагу 1945 року. А Прага взяла – і викинула Конєва у 2020-му.

Фото tass.ru.

Мер Праги отримав охорону через загрозу російського теракту

Йдеться про помсту Кремля за демонтаж пам’ятника радянському маршалу Івану Конєву в чеській столиці

 

 Як повідомляє місцева преса, мерові Праги Зденеку Гржибу (на фото) надали додаткову охорону у зв’язку із загрозою теракту з боку російських спецслужб. Окрім нього, поліційну охорону отримали старости празьких районів Прага-6 та Ржепориє — Ондржей Коларж і Павел Новотний. Загроза їхньому життю й безпеці виникла після демонтажу пам'ятника маршалу Конєву в столиці Чехії та перейменування площі «Під каштанами», де розташоване російське посольство, на площу Бориса Нємцова, пише «Збруч».

Напередодні чеський часопис «Респект» повідомив із посиланням на джерела, близькі до силових структур країни, що Кремль міг готувати замах на згаданих політиків із використанням смертельної отрути рицину. 

Напередодні чеський часопис «Респект» повідомив із посиланням на джерела, близькі до силових структур країни, що Кремль міг готувати замах на згаданих політиків із використанням смертельної отрути рицину. За інформацією видання, з Росії до Праги три тижні тому прибув пасажир із дипломатичним паспортом, у його портфелі могла бути смертельна отрута. Його зустрів автомобіль із російськими дипломатичними номерами і відвіз у посольство РФ. Чеська розвідка подала відповідні дані уряду. Міністр закордонних справ Томаш Петрічек викликав російського посла Олександра Змєєвського і прямо сказав, мовляв, чехи «знають про ваші плани», попередив про неприпустимість заподіяння будь–якої шкоди їхнім політикам.

Василь КІТ.

Telegram Channel