Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Путін має шанс побити рекорд Лукашенка. Рейтинг диктаторів

Найдовше правителям вдається триматись державного керма в Африці та на території колишнього СРСР.

Фото media.slovoidilo.ua.

Путін має шанс побити рекорд Лукашенка. Рейтинг диктаторів

Видання «Слово і діло» дослідило, лідери яких держав перебувають при владі понад 10 років

Безперечним лідером у рейтингу, як то кажуть, незмінних президентів є лідер Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанг Нгема Мбасого, який перебуває при владі 41 рік (з 1979-го). Підполковник Теодоро Обінг за допомогою 400 найманців із Марокко усунув від влади свого рідного дядька і довічного президента країни Франсиско Масіаса Нгему. Дядька засудили до смертної кари і розстріляли того ж дня. Мбасого ніколи не повторював помилку попередника, який мав необережність заборгувати зарплату своїм охоронцям.

Понад 37 років при владі президент Камеруну Поль Бійя, який очолив країну після відставки попереднього глави держави. Після цього Бійя понад 7 разів обирався народом Камеруну, а наразі через поважний вік (87 літ), може, і дасть дорогу молодим.

В Уганді понад 34 роки президентом є Йовері Мусевені, який збройним шляхом усунув від влади узурпатора, запевнивши, що прийшов тільки на 4 роки перехідного періоду. Після ухвалення Конституції та перемоги на виборах Мусевені не став переписувати Основний Закон. Щоразу його переобирає президентом парламентська більшість.

Білоруський президент Олександр Лукашенко при владі вже 25 літ і 11 місяців, і не виключено, що він здобуде перемогу й на виборах, що мають відбутися 9 серпня 2020 року.

Білоруський президент Олександр Лукашенко при владі вже 25 літ і 11 місяців, і не виключено, що він здобуде перемогу й на виборах, що мають відбутися 9 серпня 2020 року. Хоча, судячи з процесів у країні, цілком ймовірно, що ця перемога вже не буде такою впевненою та беззаперечною.

Понад чверть століття керує Таджикистаном Емомалі Рахмон, у Конго президент Дені Сассу-Нгессо при владі майже 23 роки, у Джибуті та Руанді глав держави не змінювали понад 20 років. Башар Асад керує Сирією 19 років і 11 місяців.

У Російській Федерації президент Володимир Путін двічі обирався народом (8 років), а потім після невеличкої перерви знову прийшов на два терміни. 1 липня 2020 року в Росії 77,92% виборців проголосували за зміни до Конституції, які дадуть змогу Путіну знову балотуватися на президентських виборах і керувати Росією до 2036 року. Зараз йому – 67.

Слава ДІЛО.

Джерело: Слово і діло


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel