Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Підліток, який викрав статуетку луцького кликуна, сяде у тюрму

Сторожі міста, відомі з XV століття, стали історичним символом Луцька.

Фото з фейсбук-сторінки управління туризму та промоції Луцька.

Підліток, який викрав статуетку луцького кликуна, сяде у тюрму

Раніше уже судимий лучанин проведе за ґратами 3 роки і три місяці

Історичний символ міста зник ще 18 жовтня 2018 року. Злодія було встановлено. Під час судового процесу він зізнався, що близько 6-ї ранку, перебуваючи на вулиці Лесі Українки в обласному центрі, пошкодив металевий тримач і викрав мініскульптуру «Луцький кликун» вартістю 17 тисяч 775 гривень. Обвинувачений повністю визнав свою вину та просив суворо його не карати.

Проте, окрім крадіжки статуетки, підліток вчинив ще низку злочинів: незаконно проникав у квартири, гаражі, звідки виносив інструменти та гроші. Раніше його вже притягали до відповідальності, але покарання відстрочили з іспитовим терміном на 2 роки.

Реклама Google

Цього разу Феміда, хоч і взяла до уваги розкаяння, була суворішою: врахувала і попередні невідбуті терміни. Тож у в’язниці неповнолітній проведе три роки і три місяці. А його батьки виплатять потерпілим матеріальну і моральну шкоду.

Статуетку «Луцький кликун», встановлену на перехресті вулиць Лесі Українки і Сенаторки Левчанівської, викрадали декілька разів.

Як розповіли «Волині» в Центрі туристичної інформації та послуг Луцька, в місті у різні часи викрадали 4 статуетки  «Луцький кликун». Причому одну з них, встановлену на перехресті вулиць Лесі Українки і Сенаторки Левчанівської, декілька разів.

Поліція знаходила мініскульптури, і їх знову встановлювали на попереднє місце. Крім двох: однієї – розміщеної біля Сонячного годинника на Театральному майдані, і другої – біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки. Цих кликунів шукають і досі.  


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel