Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Клубком вогню  у дім влетіла кульова блискавка

Односельчани кажуть, що всі гуртом допомагатимуть дідусеві відновлювати будинок.

Фото volyn24.com.

Клубком вогню у дім влетіла кульова блискавка

Позавчора ввечері аномальне явище спостерігало чимало жителів села Хоцунь Любешівського району

Провідний інспектор Любешівського районного сектора управління ДСНС у Волинській області Ігор Парчук розповів, що повідомлення про надзвичайну подію на службу 101 надійшло о 18 годині 16 хвилин. Загоряння ліквідовувати пожежникам не довелося, бо його й не було. А ось збитків, як засвідчують надзвичайники, блискавка завдала.

На очах багатьох односельчан за лічені хвилини кульова блискавка клубком вогню влетіла в дім, вирвала кілька вікон, дверей, зруйнувала одну стіну будинку та вилетіла з димом, вирвавши з даху шифер.

В. о. старости Хоцунського старостинського округу Віра Матейчик повідала подробиці: на очах багатьох односельчан за лічені хвилини кульова блискавка клубком вогню влетіла в дім, вирвала кілька вікон, дверей, зруйнувала одну стіну будинку та вилетіла з димом, вирвавши з даху шифер.

На щастя, господаря, одинокого старшого чоловіка, вдома не було. Саме очільниця громади викликала рятувальників. Приїжджали й поліцейські на місце події. Всім селом думатимуть, каже Віра Хомівна, як допомогти дідусеві, котрий сам собі нічим не зарадить (навіть у побутових справах не справляється, тож його навідує соціальна працівниця). Наразі вікна затулили, чим могли. Але відновлювальні роботи потребують часу і, звичайно, коштів. Не кажучи про те, що треба повністю відновлювати електромережу, встановити новий лічильник.

Тамара УРЯДОВА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel