Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Інтер» – не «Базель»,  але й «Шахтар» –  не торба з дустом!

Нарешті вистрілили і «гармата», і фінти 32–річного донецького бразильця Тайсона.

Фото shakhtar.com.

«Інтер» – не «Базель», але й «Шахтар» – не торба з дустом!

У понеділок чемпіон України битиметься з віцечемпіоном Італії за право зіграти у фіналі Ліги Європи

Ліга Європи. 1/4 фіналу. «Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Базель» (Базель, Швейцарія) — 4:1 (1:0 — Жуніор Мораєс, 2 хв; 2:0 — Тайсон, 22; 3:0 — Алан Патрік, 75 хв, з пенальті; 4:0 — Додо, 88; 4:1 — Рікі ван Волфсвінкел, 90+2).

11 серпня 2020 року. Гельзенкірхен (Німеччина). Стадіон «Фельтінс–Арена». Без глядачів. Головний суддя — Майкл Олівер (Англія).

«Шахтар» у півфіналі Ліги Європи! Такі європейські вершини «гірникам», нагадаємо, раніше підкорювалися лише двічі. У сезоні 2015/2016 підопічні тоді ще Мірчі Луческу також дійшли до півфіналу Ліги Європи, де поступилися майбутньому володарю трофею — іспанській «Севільї». Ну, а в сезоні 2008/2009 «Шахтар» взагалі здобув тоді ще Кубок УЄФА. І, о диво–дивне, сталося це також під орудою Луческу (якого всілякі Палкіни та Денісови, після працевлаштування румунського фахівця в київському «Динамо», взялися поливати найчорнішим брудом).

Пряма трансляція півфінального матчу Ліги Європи «Інтер» (Італія) – «Шахтар» (Україна) відбудеться у понеділок, 17 серпня, о 22.00 на телеканалі «Футбол1».

Нині ж в одноматчевому чвертьфінальному протистоянні «Шахтар» доволі потужно пройшов «Базель», організувавши у ворота сербського голкіпера швейцарського клубу Джордже Ніколича відразу чотири м’ячі. «Організаторами» традиційно виступили «гірники» з бразильськими іменами. Лише вже у доданий арбітром час нідерландський форвард «Базеля» Рікі ван Волфсвінкел одненького відквитав.

До речі, у Лізі чемпіонів та Лізі Європи лишилися тільки представники ТОП-5 чемпіонатів Старого Світу: іспанські, англійські, німецькі, італійські та французькі клуби — плюс представник України «Шахтар»! Тож це неабияке досягнення «гірників» уже під орудою Луїша Каштру.

Але ж хочеться більшого! Вже у понеділок, 17 серпня, о 22.00 «Шахтар» у Дюссельдорфі битиметься за вихід у фінал Ліги Європи з міланським «Інтером» (пряма трансляція на телеканалі «Футбол1»). Віцечемпіон Серії А сезону 2019/2020 — це таки не «Базель» (за всієї поваги до швейцарців). Тож, щоб обійти колектив Антоніо Конте, «Шахтар» понеділкового вечора має зіграти десь так на рівні «Ювентуса» (володаря вже дев’яти останніх чемпіонських титулів у Італії). Але хто сказав, що це неможливо?!

В іншому одноматчевому півфіналі Ліги Європи на день раніше, 16 серпня, зустрінуться в Кельні іспанська «Севілья» та англійський «Манчестер Юнайтед».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel