Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На «Рівнеазоті» почали позапланову перевірку, щоб знати, чи там безпечно

«Готова продукція у нас не залежується!».

Фото azot.rv.ua.

На «Рівнеазоті» почали позапланову перевірку, щоб знати, чи там безпечно

У зв’язку з надзвичайною ситуацією техногенного характеру, що склалася в ліванському морському порту Бейрута внаслідок вибуху майже 3-х тисяч тонн аміачної селітри, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив перевірити на місцях безпечність зберігання суб’єктами господарювання аміачної селітри

Як відомо, одним із найбільших виробників селітри в Україні є ПрАТ «Рівнеазот». На підприємстві констатують, що попит на добрива під час коронакризи не зменшився.

— Втім у першому півріччі працював завод за повним циклом тільки півтора місяця. Лише на початку липня склалися сприятливі умови для роботи з повним завантаженням цехів, — говорить голова правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда. — Відтак готова продукція у нас не залежується. А в пік сезону продаємо її аграріям ледь не «з коліс». Тож за нинішньої кон’юнктури на ринку на наших складах немає великих запасів аміачної селітри. Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко уточнив, що підприємство має свій регламент стосовно заходів безпеки, який перебуває на постійному контролі відповідних служб.

Аміачну селітру заборонено зберігати у непристосованих приміщеннях з іншими хімічними продуктами в одному відсіку, а також зі змащувальними та очищувальними матеріалами.

А на виконання розпорядження прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на «Рівнеазоті» розпочали позапланову перевірку, яку проводять представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держохоронпраці, Національної поліції. Тож уже найближчим часом за її результатами буде оприлюднено докладну інформацію про дотримання тут заходів безпеки.

До речі, аміачну селітру заборонено зберігати у непристосованих приміщеннях з іншими хімічними продуктами в одному відсіку, а також зі змащувальними та очищувальними матеріалами. На одному складі може бути не більше 3,5 тисячі тонн на відстані 500 –1000 метрів від житлових забудов і водоймищ.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel