Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Зеленський вирішив підібратись  до Порошенка з іншого боку

Борис Кушнірук: «Антимонопольний комітет розпочав «справу про патоку», щоб тиснути на лідера «Європейської Солідарності» і відновити торгівлю з Росією».

Фото obozrevatel.com.

Зеленський вирішив підібратись до Порошенка з іншого боку

Переслідування нинішньою владою п’ятого Президента України набуває патологічного характеру

Спочатку Володимир Зеленський наказав звільнити Генерального прокурора Руслана Рябошапку, який не бачив «нічого перспективного» у висмоктаних із пальця кримінальних провадженнях, де фігурував колишній глава держави. Потім Олег Корецький, керівник групи слідчих ДБР, які вели всі ці «порошенківські справи», публічно і прямо заявив, що вони — вигадані і що замість того, аби їх закрити, керівництво змушує слідчих і далі тягати Петра Олексійовича на безглузді допити. Терпець увірвався і в західних країн — посли одразу кількох держав заявили про неприпустимість політичних переслідувань п’ятого Президента.

Але Зеленський не зупиняється. Він проявляє неабияку наполегливість у бажанні будь–що якщо вже не посадити свого попередника, то хоча б бачити, як той ходить на всілякі допити. На цей раз ЗЕлені «пінкертони» облишили «рити» діяльність Порошенка на посаді глави держави і зайшли з іншого боку — вдарили по «Рошену», одній із найбільш успішних у світі кондитерських фірм, яку створив Петро Порошенко.

Про так зване розслідування розтрубили на весь світ лише для того, щоб знову згадати п’ятого Президента.

До діла долучився Антимонопольний комітет України (АМКУ), який заявив про справу проти компанії через виробництво патоки. Але… знову влучили пальцем у небо. «Справу про патоку», зокрема, одразу ж підняв на сміх відомий економіст Борис Кушнірук. Він зауважив, що ROSHEN не виробляє патоку, а навпаки — є її покупцем на ринку! Тобто про так зване розслідування розтрубили на весь світ лише для того, щоб знову згадати п’ятого Президента. На цьому, власне, й наголошує Кушнірук: «Заява АМКУ зі згадуванням ROSHEN у цьому випадку має на меті інформаційно прив’язати своє розслідування до бізнесів Порошенка», — переконаний експерт.

«Другою складовою цієї історії є те, що Антимонопольний комітет почав цю справу за заявами Дружківської кондитерської фабрики, яка традиційно купувала патоку в Росії. Зрозуміло, що після початку збройної агресії про ці закупки довелося забути. Ось вона зараз і має виступати в якості постраждалої. За таких обставин мотивація АМКУ має надто корупційний та проросійський присмак», — вважає Борис Кушнірук. Він також звертає увагу на те, що в Україні виробництвом патоки займаються щонайменше два десятка виробничних компаній, і це без урахування імпорту.

І на завершення — про те, кому доручено розібратися з «Рошеном». Нещодавно призначена очільниця АМКУ Ольга Піщанська є сестрою Світлани Піщанської, на яку Зеленський переписав свою віллу в Італії. «Ольга Піщанська є не на сто, а на п’ятсот відсотків людиною Президента Зе. Довіра там абсолютна… Такого (перепис вілли. — Ред.) чужим людям не довірять», — переконаний Борис Кушнірук.

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel