Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Завівся у «Динамо» старий хитрий лис —  і хвацький «Шахтар» під дощем скис (Відео)

Виявляється, не парасоля в руках, а рушник на голові у 75–річного Мірчі Луческу — це на фарт.

Фото ua‑football.com.

Завівся у «Динамо» старий хитрий лис — і хвацький «Шахтар» під дощем скис (Відео)

Мірча Луческу ефектно кладе на лопатки колись рідний йому клуб і здобуває свій перший трофей із головним його суперником

Суперкубок України з футболу-2020. «Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ) — 1:3 (0:1 — Карлос де Пена, 20 хв; 0:2 — Жерсон Родрігес, 31 хв; 1:2 — Жуніор Мораєс, 37 хв; 1:3 — Фран Соль, 83 хв).

25 серпня 2020 року. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». Головний суддя — Віталій Романов.

У суперкубковому двобої чинного чемпіона «Шахтаря» із володарем Кубка України «Динамо» букмекери неабияку перевагу надавали «гірникам». Воно й не дивно: домінування підопічних Луїша Каштру над принциповим суперником упродовж попереднього чемпіонату було надто відчутним.

Щоправда, варто було враховувати один суттєвий факт: біля керма «Динамо» став багаторічний наставник «Шахтаря» Мірча Луческу. Це спричинило несприйняття нового головного тренера частиною вболівальників «біло–синіх». А також нещадне поливання критикою колись такого шанованого Містера з боку його колишнього клубу.

Пікантності додавало й те, що це був уже 17–й матч за Суперкубок України з футболу. Володарями трофея в попередні роки були лише «Динамо» та «Шахтар»: обидва клуби мали в активі по вісім перемог (у «Ворскли», «Таврії», «Металурга» (Донецьк) та «Чорноморця» лише по одному програному матчу). Тож хтось із них мав вийти вперед у цій супергонці!

Тепер у «Динамо» — 9 Суперкубків України, у «Шахтаря» — 8, в усіх інших клубів країни — 0.

«Шахтар» почав активніше, проте «Динамо» досить швидко ситуацію вирівняло.

Рахунок було відкрито на 20–й хвилині поєдинку: Родрігес віддає на Сидорчука, той навішує на де Пену, який головою відправляє м’яч у сітку воріт Андрія Пятова! Луїш Каштру сидить на лаві чорніший за дощове небо вечірнього Києва, натомість Мірча Луческу на ногах, але таки стримується демонструвати бурхливу радість.

А на 31–й хвилині «Динамо» переходить в стрімку атаку, і вже сам Жерсон Родрігес несподівано і приголом­шливо закидає м’яч за комірець Пятова — 2:0 на користь киян! І красень–гол від форварда, про якого у Києві ще кілька тижнів тому ніхто вже й не згадував! Виходить, подіяла педагогіка Луческу: мовляв, Жерсоне, ти крутезний хлопець, але між спортом і спиртом мусиш обрати щось одне…

Щоправда, вже невдовзі «гірники» один м’яч відквитали: своєму колишньому клубу забив Жуніор Мораєс.

А ось другий тайм видався зовсім іншим. «Динамо» відійшло до власних воріт, а «Шахтар» майже весь час атакував. Водночас справжньої гольової гостроти біля воріт столичного клубу таки бракувало.

Луїш Каштру дедалі очевидніше йшов ва–банк, оголюючи замінами захисні редути своєї команди. І ось тут тактика наддосвідченого румуна з прикритою рушником від дощу головою довела своє — динамівці таки «вистрелили»! Свіженький Фран Соль ударом головою відправляє у ворота «Шахтаря» третього!

Старий хитрий лис Мірча Луческу ефектно кладе на лопатки колись рідний йому «Шахтар» і здобуває свій перший трофей із «Динамо»!!! Кияни втретє поспіль виграють Суперкубок України і випереджають принципового суперника за кількістю перемог!

Дивимося пгляд мутчу:

За воротами

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Динамо»:

«Дуже радий, що виграли Суперкубок. Кожен професіо­нал хоче здобувати титули. Щасливий, що хлопці виклалися на повну силу та перемогли, навіть за відсутності багатьох травмованих.

Перемогли 3:1 — тобто, повністю виконали завдання на гру. Ретельно вивчали матчі «Шахтаря» в Лізі Європи, шукали сильні та слабкі сторони. Підготувалися дуже добре. Про емоції краще запитуйте у футболістів».

 

Лігу Європи час перейменовувати на Кубок «Севільї»

Ліга Європи-2020. Фінал. «Севілья» (Севілья, Іспанія) — «Інтер» (Мілан, Італія) — 3:2 (0:1 — Ромелу Лукаку, 5 хв, з пенальті; 1:1 — Люк де Йонг, 12 хв; 2:1 — Люк де Йонг, 33 хв; 2:2 — Дієго Годін, 35 хв; 3:2 — Ромелу Лукаку, 74 хв, у власні ворота).

21 серпня 2020 року. Кельн (Німеччина). Стадіон «Рейн Енергі Штадіон». Головний суддя — Данні Маккелі (Нідерланди).

«Севілья» — найстаріший футбольний клуб Іспанії, заснований далекого 1890 року. Щоправда, перший єврокубковий трофей — перемога в Кубку УЄФА — підкорився команді лишень 2006–го. А після того… андалузький клуб примудрився ще п’ять разів тріумфувати в турнірі! Шість перемог у Кубку УЄФА/Лізі Європи протягом якихось 15 сезонів!

Цього разу битим у видовищному фіналі виявився нещодавній лютий кривдник донецького «Шахтаря» — міланський «Інтер».

А нідерландському нападнику «Севільї» Люку де Йонгу підкорилося унікальне досягнення — дубль ударами головою у фіналі Ліги Європи!

Дивимося, як це було:

 

Виховали у ПСЖ Комана на власну голову…

Ліга чемпіонів-2020. Фінал. ПСЖ (Париж, Франція) — «Баварія» (Мюнхен, Німеччина) — 0:1 (Кінгслі Коман, 59 хв).

23 серпня 2020 року. Лісабон (Португалія). Стадіон «Да Луш». Головний суддя — Даніеле Орсато (Італія).

Приблизно так  у цьому сезоні святкував  55 разів узяття воріт суперників мюнхенської «Баварії» 32-літній поляк Роберт Левандовський.
Приблизно так у цьому сезоні святкував 55 разів узяття воріт суперників мюнхенської «Баварії» 32-літній поляк Роберт Левандовський.

 За іронією долі, вирішальний гол у цій зустрічі на рахунку… корінного парижанина і вихованця ПСЖ Кінгслі Комана (у системі клубу він опинився ще восьмирічним хлопчиком, а вже у 18–літньому віці пішов звідтіля на правах вільного агента!).

Переглядаємо огляд матчу:

«Баварія» за кількістю перемог у КЄЧ/ЛЧ зрівнялася з англійським «Ліверпулем» (в обох клубів тепер по шість титулів). Більше лише в італійського «Мілана» (7) та іспанського «Реала» (13).

Також мюнхенці встановили небачене досі досягнення ЛЧ: перемогли в усіх матчах сезону!

Роберт Левандовський не зміг побити бомбардирський рекорд ЛЧ усіх часів, який належить Кріштіану Роналду (17 голів за сезон) — для цього поляк мав зробити у фіналі хет–трик. Проте він став кращим бомбардиром в усіх трьох турнірах, у яких брала участь і здобула перемоги «Баварія»: 34 голи в Бундеслізі, 6 — у Кубку Німеччини та 15 — у ЛЧ. Шкода, що автор такого приголомшливого досягнення таки не матиме шансу одержати цього сезону «Золотий м’яч» — Левандовський вважався фаворитом у боротьбі за нагороду, однак… її вирішили не присуджувати з огляду на пандемію коронавірусу. Хоча тепер у Європі масово збирають підписи, щоб усе ж «France Football» вручив «Ballon d’Or». Звісно, поляку Роберту Левандовському. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel