Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Неймовірні сейви  голкіпера Бущана —  і свято на динамівській вулиці! (Відео)

«12 сейвів? Хотілося б трохи менше проблем біля своїх воріт», — зізнався після матчу Георгій, якому не один уболівальник у цей вечір сказав: «Браво!».

Фото fcdynamo.kiev.ua.

Неймовірні сейви голкіпера Бущана — і свято на динамівській вулиці! (Відео)

Через чотири роки кияни нарешті повертаються в Лігу чемпіонів

Ліга чемпіонів УЄФА. Раунд плей–офф. Матч–відповідь. «Динамо» (Київ, Україна) — «Гент» (Гент, Бельгія) — 3:0 (1:0 — Віталій Буяльський, 9 хв; 2:0 — Карлос де Пена, 36 хв, з пенальті; 3:0 – Жерсон Родрігес, 49 хв, з пенальті). Перша гра — 2:1.

29 вересня 2020 року. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». Без глядачів. Головний суддя — Шимон Марциняк (Польща).

Тричі поспіль «Динамо» ловило облизня у кваліфікації ЛЧ, поступаючись то швейцарському «Янг Бойзу» (2017), то нідерландському «Аяксу» (2018), то бельгійському «Брюгге» (2019). Цього ж разу путівкою в груповий етап для киян запахло вже після першого матчу раунду плей–офф. Нехай у Бельгії підопічні Мірчі Луческу й продемонстрували відверто посередню гру, але повернулися додому із доволі перспективною перемогою — 2:1. Це означало, що «Генту» в матчі–відповіді треба забивати у ворота «Динамо» щонайменше двічі.

Щоправда, вже у першому таймі київського матчу двічі забили господарі поля. Нещасливою для бельгійців знову стала дев’ята хвилина поєдинку. Цього разу з передачі Владислава Супряги відзначився Віталій Буяльський (у Генті було навпаки). Взяття воріт видалося шедеврально красивим: Буяльський віддав на Супрягу, той хвацько повернув — і Віталій п’ятою переправив м’яч у ворота Даві Руфа!

Я радий, що ми пройшли далі, але не задоволений грою. Хочу бачити не той футбол, який був у другому таймі.

А вже ближче до перерви рахунок із пенальті подвоїв невгамовний уродженець нашої славної Уругвайщини Карлос де Пена (автор другого голу киян і в першому поєдинку!).

Тож на заключні 45 хвилин «Гент» виходив із розумінням того, що забивати треба вже тричі. А швидше за все, навіть із доконаним усвідомленням того факту, що путівка в груповий етап ЛЧ стрімко пролітає повз них…

Так воно й сталося. Вже на початку другого тайму «Динамо» заробляє ще один пенальті, який реалізовує наш славний козак із самісінької Люксембуржщини Жерсон Родрігес. Який, до речі, святкуючи взяття воріт… поцілував емблему Ліги чемпіонів на рукаві своєї футболки. Воно й зрозуміло, ще кілька місяців тому Жерсонові подібне не ввижалося навіть у найзаповітніших снах — списаний в «алкоголіки» і «хулігани» хлоп гратиме у самісінькій ЛЧ!

Розгромний рахунок на користь «Динамо» таки має свої нюанси. Достатньо сказати, що за ударами в площину воріт у цьому матчі попереду «Гент» — 14:4! Кіпер киян 26–річний Георгій Бущан здійснив аж 12 сейвів! У цей вечір він справді творив дива. Тож динамівцям треба буде дуже постаратися, аби, повернувшись у справжню європейську футбольну еліту, не стати там хлопчиками для биття.

Дивимося огляд матчу:

Мірча Луческу ж здобуває сім перемог (за однієї нічиєї) у восьми стартових поєдинках на чолі «Динамо». Фахівець, якого ще зовсім недавно більшість уболівальників киян називали як не «Будулаєм», то просто «чортом», потроху вибивається в когорту кращих тренерів команди епохи, яка настала після відходу Великого ВВЛ. «Я радий, що ми пройшли далі, однак не задоволений грою. Хочу бачити не той футбол, який був у другому таймі. Але результат мені сподобався», — щиро сказав тренер після фінального свистка.

До речі, Луческу має всі шанси побити, здавалося б, вічний рекорд німця Юппа Гайнкеса, який востаннє виводив мюнхенську «Баварію» на матч Ліги чемпіонів на порозі свого 73–річчя. Мірчі Луческу, нагадаємо, 29 липня виповнилося 75 — тож для побиття рекорду легендарного німця румунському фахівцю достатньо вивести «Динамо» на матч першого туру групового етапу…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel