Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Руки вгору, мафіє!

Волинь-нова

Руки вгору, мафіє!

Радісно спостерігати, як в Україні, зокрема у нас на Волині, посилюється боротьба з різного роду порушниками закону. Правоохоронна система хай і поволі, але впевнено стискає руки на шиї злочинного світу. Наприклад, цього понеділка, 14 грудня, на Facebook-сторінці Локачинського відділення поліції ГУНП у Волинській області з’явився такий допис

Сергій ХОМІНСЬКИЙ, доцент кафедри видавничої справи  Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка

«Дільничним офіцером поліції сектору превенції Локачинського відділення поліції капітаном поліції Богданом Скучинським систематично проводиться профілактична робота щодо виявлення фактів самогоноваріння на території Затурцівської ОТГ. Під час чергового рейду в жительки села Мовчанів Локачинського району поліцейський виявив та вилучив 11 літрів самогону. Заборонену рідину знищено на місці шляхом виливання. На правопорушницю складено адміністративний протокол за ст.176 (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Допис проілюстровано трьома світлинами. На першій бравий пан-капітан у повен зріст, а біля його ніг чотири слоїки із самогоном (три трилітрових і один дволітровий). На другій – калюжа під хатою, яка утворилася внаслідок виливання 11 літрів самогону. На третій – торжество верховенства права у вигляді чотирьох уже порожніх банок.

Хай знає зловмисниця, як порушувати закон! Бо то ж треба було набратися зухвальства: вигнати до Різдвяно-Новорічних свят цілісіньке відро горіляки!

І не треба мені розповідати, що той-таки Facebook нині кишить рекламою підпільних виробників горілки, які відкрито пропонують десятилітрові тетрапаки своєї продукції (з якої не сплачено жодної копійки податків та акцизу) з доставкою «Новою поштою». То все люта брехня! Бути такого не може! Поліція, прокуратура, податківці нізащо такого б не допустили!

Або нещодавній випадок у Володимирі-Волинському. Там 2 жовтня посеред білого дня відбувалося нечуване зухвальство. Пенсіонерка (яка, вочевидь, звикла жити на широку ногу й укотре не зуміла розтягнути на місяць цілком достатні для безбідного існування дві тисячі пенсії) дістала з панчохи дві монети номіналом п’ять польських злотих кожна, що зберігалися у неї «в заначці» ще з часів заробітчанської молодості, пішла на ринок і спробувала вчинити незаконну валютну операцію – обміняти дзвінку іноземну валюту на 73 шурхітливі гривні.

На щастя, кричуще неподобство зупинили наші доблесні полісмени. Правоохоронці рішуче та сміливо вилучили в пенсіонерки монети, які вона мала намір обміняти, склали на неї відповідні матеріали й передали справу до суду.

І ось на початку листопада Володимир-Волинський міський суд в особі судді Ігоря Вітра виніс постанову Іменем України: визнати пенсіонерку «винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 162 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення у вигляді попередження з конфіскацією валютних цінностей, а саме двох монет по 5 (п’ять) злотих Республіки Польща у дохід держави», а також стягнути зі зловмисниці на користь держави 420 гривень 40 копійок судового збору.

І навіть не думайте розказувати мені недорікуваті байки про десяток кремезних міняйл, які щодня з ранку й до вечора відкрито скуповують і продають іноземну валюту в самісінькому центрі Луцька – на початку проспекту Волі, біля аптеки.

І навіть не думайте розказувати мені недорікуваті байки про десяток кремезних міняйл, які щодня з ранку й до вечора відкрито скуповують і продають іноземну валюту в самісінькому центрі Луцька – на початку проспекту Волі, біля аптеки, у приміщенні якої колись був магазин «Пано». Бути такого не може! Ті дядьки просто збираються поспілкуватися – це ж не заборонено законом! Тим більше, що від того місця якихось

100 м до Головного управління Національної поліції у Волинській області і 130 м до прокуратури Волинської області…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel